NaslovnicaVijestiMANUEL NEUER OTKRIO: Evo kada će završiti profesionalnu karijeru!

MANUEL NEUER OTKRIO: Evo kada će završiti profesionalnu karijeru!

Legendarni njemački golman Manuel Neuer dao je zanimljiv intervjuu, u kojem je otkrio kako će završiti profesionalnu nogometnu karijeru onog trenutka kada shvati da ga više ne žele.

Neuer ne namjerava završiti karijeru

Golman Bayern Munchena i reprezentacije Njemačke je u posljednjih nekoliko godina imao brojne probleme sa povredama. Međutim, uprkos tome, i dalje važi za jednog od glavnih igrača i u klubu i u reprezentaciji, gdje nosi kapitenske trake.

33-godišnjak je tokom sezone 2017/18 nastupio samo četiri puta zbog povrede stopala, a prošle sezone je imao i povredu tetive noge. Nakon poraza Njemačke protiv Nizozemske u petak, kada je rezultat glasio 2-4, uslijedila su brojna pitanja novinara o njegovom statusu u reprezentaciji, kao i u klubu, u trenutku kada Bavarci navodno pokazuju interes za mladog golmana Schalkea Alexandera Nubela.

Ipak, Neuer, koji će u ponedjeljak navečer protiv Sjeverne Irske upisati svoj 90. nastup za Njemačku, priznaje kako je miran, te nema namjeru povući se još neko vrijeme. Rekao je: “Kada više niste potrebni osjetite to, teško vam je ustajati i motivirati se svaki dan. Kada je igračima oko vas potrebno vaše iskustvo, to je ono što vas pokreće. Imam osjećaj kako me trebaju ovdje u reprezentaciji, te da su svi sretni što sam ovdje. Jasno je da to moram i opravdati svojim nastupima.”

Iako je za sada prvi izbor u timu Joachima Lowa, Manuel je pod velikim pritiskom zvijezde Barcelone Marc-Andrea ter Stegena, koji je znatno napredovao u posljednjih nekoliko sezona, te također važi za jednog od najboljih golmana svijeta. Ipak, Neuer otkriva kako je i dalje ambiciozan, te ne namjerava tako lako odustati od borbe za mjesto u timu.

Najnovije vijesti

(VIDEO) Ovakvog Salaha još nismo vidjeli. Pogledajte žestoku svađu sa Jurgenom...

0
Napeta atmosfera zavladala je među redovima Liverpoola nakon današnjeg susreta s West Hamom u Londonu, a razlog tome leži u žučnoj raspravi između egipatske...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!