NaslovnicaVijestiMARADONA OPTUŽIO MESSIJA: On ne može biti lider reprezentacije jer to radi...

MARADONA OPTUŽIO MESSIJA: On ne može biti lider reprezentacije jer to radi 20 puta pred svaku utakmicu!

Iako su prošla četiri mjeseca od ispadanja Argentine sa Svjetskog prvenstva, s tim neuspjehom se mnogi još uvijek nisu pomirili.

Maradona optužio Messija

Štaviše, budućnost njihove najveće zvijezde Lionela Messija u reprezentaciji još uvijek nije poznata. Iako još uvijek nije službeno potvrdio svoj odlazak, privremenom izborniku Scarloniju 31-godišnjak je navodno rekao kako neće igrati u reprezentativnom dresu do kraja godine.

[su_bet365_koeficijenti]

2016. godine, nakon poraza ‘Gaučosa’ protiv Čilea u finalu Copa Amerike, dogodila se slična situacija, kada je Messi poručio kako napušta reprezentaciju, ali je promijenio odluku nakon brojnih protesta širom njegove rodne zemlje, te čak i intervencije predsjednika Argentine.

Iako je tokom Svjetskog prvenstva hvalio svog sunarodnjaka, legendarni Diego Maradona ga je sada ponovo kritikovao, i to zbog nevjerovatne stvari. Na gostovanju u meksičkoj emisiji ‘La Ultima Palabra’, 57-godišnjak je kritikovao Messijeve liderske sposobnosti. Naime, rekao je: “Teško mi je pričati o tome, ali besmisleno je od čovjeka koji odlazi u kupatilo 20 puta prije utakmica pokušati napraviti lidera. Messi je Messi u Barceloni, i Messi je Messi u Argentini. Ne bih ga zvao da se vrati u reprezentaciju, ali nikad ne recite nikad. Potrebno mu je oduzeti ulogu lidera, kako bi on postao stari Messi.”

S druge strane, Maradona je prije samo nekoliko dana branio zvijezdu Barcelone, izjavivši kako on nije glavni krivac za neuspjeh na Svjetskom prvenstvu. Tom prilikom je rekao: “Poručio bih mu da se ne vraća u reprezentaciju, jer bi tako preuzeo svu krivicu. Lako je okriviti Messija, i to me nervira, jer postoje ljudi u savezu i reprezentaciji koji ga jako vole, trebali bi ga javno braniti, a ne šutiti. Pogriješio sam kad je u pitanju Mascherano, smatrao sam da će on biti lider. Međutim, danas moram reći kako o njemu više nemam isto mišljenje.”


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

Najnovije vijesti

Philipp Lahm: “Francuska će osvojiti Europsko prvenstvo, a Olmo će biti...

0
Predviđanje legendarnog bivšeg braniča Bayerna i Njemačke, Philippa Lahma, koji je s Elfom osvojio naslov svjetskog prvaka 2014. godine, sada generalnog direktora Europskog prvenstva...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!