NaslovnicaVijesti"Maradona je imao strast prema nogometu, Messi ju nema!"

“Maradona je imao strast prema nogometu, Messi ju nema!”

Trener Benfice Jorge Jesus smatra da između Diega Armanda Maradone i Lionela Messija postoji jedna ključna razlika, a to je strast prema nogometu.

“Maradona je bio vrhunski igrač i, za razliku od mnogih, imao je strast prema nogometu. Bio je rođeni nogometaš, nije proizvod nekog ozbiljnog rada. Takav je rođen,” istakao je Jesus i dodao:

“Govoreći o svoj toj ljubavi, svojoj strasti prema igri koju je imao, možete je uporediti sa onim kako žive i igraju najbolji u 2020. godini. Ronaldo donekle ima takvu strast, ali Messi – ne.”

Iskusni trener je potom pojasnio: “Nemojte pogrešno da me shvatite, ne mislim da Messi uopće nema strasti. Sjajan je nogometaš, ali poenta je u tome kako se to realizuje u praksi. U slučaju Maradone nije bilo nikakve dileme.”

Legendarni Argentinac preminuo je od srčanog udara 25. studenog u svojoj kući u Tigreu, u 60. godini života.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!