Naslovnica Vijesti Maradonin liječnik pod istragom zbog ubojstva iz nehata

Maradonin liječnik pod istragom zbog ubojstva iz nehata

Maradonin liječnik našao se pod istragom zbog ubojstva iz nehata, četiri dana nakon smrti legendarnog bivšeg argentinskog nogometaša.

Lični liječnik Diega Maradone pod istragom je zbog ubojstva iz nehata četiri dana nakon što je argentinska nogometna legenda doživjela fatalan srčani udar, rekli su danas tužioci u San Isidru, predgrađu Buenos Ajresa.

Policija je pretresla ordinaciju i kuću doktora Leopoldoa Luquea u potrazi za mogućim dokazima koji ukazuju na nemar, javili su argentinski mediji.

Istraga je uslijedila poslije zabrinutosti koju su izrazile tri Maradonine ćerke Dalma, Giannina i Jana u vezi sa tretmanom i načinom liječenja njihovog oca u kući u Tigreu, sjeverno od Buenos Airesa, rekli su pravosudni izvori.

“Istraga je u toku, razgovaramo sa svjedocima, uključujući članove porodice”, rekao je izvor blizak istrazi.

Luque, koji nije želio da razgovara sa novinarom AFP-a, postavio je fotografiju sa Maradonom kada je ovaj izašao iz bolnice 12. studenog, osam dana nakon operacije kada mu je uklonjen krvni ugrušak u mozgu.

Maradona se vratio kući u Tigre gdje je bio pod stalnim nadzorom liječnika i u blizini kćerki. Umro je 25. studenog nakon srčanog udara, a sahranjen je dan kasnije u predgrađu Buenos Airesa.

Neimenovani član porodice Maradona rekao je da je klinika preporučila da se Diego Maradona prebaci u drugu bolnicu, ali je porodica odlučila drugačije. Njegove ćerke potpisale su otpusnu listu čime je i pušten iz bolnice.

Pravosudni izvori kažu da je cijeli slučaj pokrenut, jer je jedna osoba umrla kod kuće, a niko nije potpisao umrlicu.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!

1.000 KN BONUSA
NIŠTA
25€ BONUS DOBRODOŠLICE
NIŠTA
EKSKLUZIVNI KOEFICIJENTI
NIŠTA
BONUS KREDITI DOBRODOŠLICE
NIŠTA
Možda je baš danas tvoj sretan dan!
Zaigraj i osvoji bonus dobrodošlice!

Pravila igre:

  • Jedna igra po osobi dnevno
  • Varalice će biti diskvalificirani
  • Gamble responsibly, T&C Apply, 18+