NaslovnicaVijestiMarc-Andre ter Stegen otkrio tko su po njegovom mišljenju dva najbolja golmana...

Marc-Andre ter Stegen otkrio tko su po njegovom mišljenju dva najbolja golmana na svijetu u ovom trenutku!

U posljednje dvije godine, zvijezda Barcelone Marc-Andre ter Stegen je pokazao zašto ga mnogi stavljaju u kontekst najboljeg golmana na svijetu.

Ter Stegen pohvalio Edersona

Njemački reprezentativac je na Camp Nou stigao iz Borussie Monchengladbach u ljeto 2014. godine za samo 12 miliona eura, dok mu se trenutna vrijednost procjenjuje na oko 60 miliona eura, ako je vjerovati popularnom Transfermarktu.

[su_bet365_koeficijenti]

Nakon što je u prve dvije sezone bio rezerva tadašnjem prvom izboru Claudiju Bravu, nakon odlaska Čileanca 2016. godine, Ter Stegen je dobio priliku u početnih 11, te nije razočarao svojim nastupima.

U današnjem, modernom nogometu, mnogo je golmana svjetske klase, a 26-godišnjak je otkrio koja dvojica su po njegovom mišljenju trenutno na najvišoj razini. On je rekao: “Svaki golman je drugačiji i nijedan stil ne može biti bolji od drugog. Naravno, naš prvi zadatak je da zaustavljamo protivničke udarce, ali filozofija ovdje uključuje i dobru igru s loptom u nogama. U La Ligi su neki od najboljih golmana na svijetu i svaki od njih ima svoj poseban stil igre. Za mene je Oblak savršen golman za Atletico Madrid, kao što je Ederson savršen golman za Manchester City.”

I dok se igra Jana Oblaka temelji na nevjerovatnim obranama i sjajnom kontrolom svog peterca, Edersonova kontrola lopte je nešto što ga izdvaja od svih ostalih golmana na svijetu. Brazilac i Ter Stegen su bez sumnje trenutno dva najbolja golmana na svijetu kada je u pitanju tehnika, te to dozvoljava Manchester Cityju i Barceloni da igraju posebnim stilom.

Ter Stegena u nedjelju možda očekuje i najteži posao u dosadašnjem dijelu sezone, s obzirom da na Camp Nou dolazi najveći rival Real Madrid. Katalonci su trenutno vodeći u La Ligi sa 18 osvojenih bodova nakon devet odigranih kola, dok je tim Julena Lopeteguija na razočaravajućem sedmom mjestu sa 14 osvojenih bodova. Ukoliko Los Blancosi dožive poraz u El Clasicu, najveću cijenu za to će najvjerovatnije platiti upravo Lopetegui, s obzirom da španjolski mediji u posljednjih nekoliko tjedana sve češće pišu o mogućem otkazu španjolskog stručnjaka na klupi ‘kraljeva’.


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

Najnovije vijesti

FA Kup mijenja ključno pravilo od sljedeće sezone

0
Od sljedeće sezone FA kupa neće biti ponavljanja utakmica u slučaju neodlučenog ishoda, objavili su iz engleskog nogometnog saveza. Od sezone 2024./2025. ovo pravilo...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!