NaslovnicaVijestiMarcelo Lippi: Ancelotti je bolji od Guardiole i Mourinha

Marcelo Lippi: Ancelotti je bolji od Guardiole i Mourinha

Bivši talijanski nogometaš i trener, Marcello Lippi smatra da je Carlo Ancelotti vjerovatno najbolji trener na svijetu u ovom trenutku, i da je daleko ispred imena kao što su Pep Guardiola i Jose Mourinho.

lippi ancelotti

Ancelotti, koji je ostao bez posla nakon otkaza u Real Madridu prošlog ljeta, zamijenit će Guardiolu na klupi Bayern Munchena na kraju tekuće sezone, nakon što je Guardiola odlučio da neće produžiti ugovor sa bundesligaškim prvakom.

Lippi je uvjeren da će njegov sunarodnjak, koji je osvajao titule vodeći svaki klub u karijeri, uključujući AC Milan, Chelsea, Paris Saint-Germain i Real Madrid, uspjeti na Allianz Areni, unatoč ogromnom pritisku.

“Ancelotti je najbolji trener na svijetu”, rekao je Lippi za talijanske medije.

“Osvajao je kupove i nacionalna prvenstva i kao igrač i kao trener, u Italiji i ostatku Europe. Njegova uspješna prošlost pomaže mu u odnosu sa igračima. On zna kako se nositi sa velikim imenima i istinskim prvacima.”

[su_unibet_advent_calendar]

56-godišnjak je uživao u periodu dok je vodio AC Milan sa kojim je osvajao Ligu prvaka 2003. i 2007. godine, a uspio je to ponoviti i sa Real Madridom osvojivši Ligu prvaka prošle godine.

[excerptlist num=5 ]

Najnovije vijesti

(VIDEO) Ovakvog Salaha još nismo vidjeli. Pogledajte žestoku svađu sa Jurgenom...

0
Napeta atmosfera zavladala je među redovima Liverpoola nakon današnjeg susreta s West Hamom u Londonu, a razlog tome leži u žučnoj raspravi između egipatske...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!