NaslovnicaVijestiMARCELO PRIZNAO: Dobio ponudu od velikana iz Italije!

MARCELO PRIZNAO: Dobio ponudu od velikana iz Italije!

Defanzivac i jedna od najvećih zvijezda Real Madrida Marcelo priznao je kako su ga kontaktirali predstavnici velikana iz Serije A ranije ovog ljeta kako bi ga pokušali nagovoriti na transfer.

Juventus pokušao dovesti Marcela

31-godišnjak je imao razočaravajuću prošlu sezonu, u kojoj je od prve minute započeo tek 21 utakmicu u La Ligi. Nakon iste, počeo se povezivati sa odlaskom sa Santiago Bernabeua, a najveći interes za njega navodno je pokazivao Juventus, gdje se trebao udružiti sa bivšim suigračem Cristianom Ronaldom.

Međutim, otkako se u klub vratio Zinedine Zidane, čini se kako će Brazilac ipak ostati u španjolskoj prijestolnici. U intervjuu za Gazzettu dello Sport, Marcelo je priznao kako su ga pokušali dovesti klubovi iz Serije A, uključujući i Juve.

Rekao je: “Kontaktirali su iz talijanskih klubova i pokušali me dovesti. Međutim, istina je da volim Real Madrid, ovo je moj dom i najbolji klub na svijetu. U glavi nikad nisam ni pomišljao o tome kako ću obući dres Juventusa. U potpunosti sam predan Real Madridu.”

Baš kao Marcelo, i cijeli tim Real Madrida je imao lošu prošlu sezonu, u kojoj su završili na trećem mjestu u La Ligi, te konačno skinuti sa trona u Ligi prvaka. Los Blancosi su promijenili čak tri trenera, Solari je zamijenio Lopeteguija, nakon čega je njega zamijenio Zidane.

Nakon velikog remonta ovog ljeta, Marcelo vjeruje kako se ponovo tim može vratiti na sami vrh. Dodao je: “Pritisak u Real Madridu se ne može porediti ni sa jednim pritiskom u svijetu nogometa. Kad Real ne pobijedi, čini se kako se svijet urušava. Ovaj klub je dao toliko toga nogometu, više nego što je dobio od njega. Sada imamo dobar mix mladosti i iskustva, uz pravi pristup ćemo dobro proći.”

Najnovije vijesti

Kylian Mbappe kupio vilu u Madridu od Sergija Ramosa za 18...

0
Kylian Mbappe, jedna od najvećih zvijezda svjetskog nogometa, sve više se povezuje s Real Madridom. Iako još uvijek nije službeno potvrđeno, sve naznake upućuju...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!