NaslovnicaVijestiMarco Silva uskoro preuzima novi klub!?

Marco Silva uskoro preuzima novi klub!?

Jedan od hit trenera nove generacije – Marco Silva uskoro bi trebao preuzeti klupu Benfice. Prema navodima medija u Portugalu Silva bi klupu momčadi iz Lisabona trebao preuzeti 1.7., odnosno prvim danom sljedeće sezone. Većinu igračke karijere Silva je proveo u Portugalu, ali nikada nije igrao za velikana iz Lisabona.

Jedan od trenera za kojeg su se otimala mnoga velika imena u Premier ligi, počevši od Evertona koji je bio najzagriženija pa čak i do Arsenala koji je navodno u opcijama ako Arsene Wenger krajem ove sezone ode u mirovinu. S obzirom da je Southampton trenutno bez trenera – nije isključena opcija da će i oni probati angažirati Silvu, pa možda čak i Slavena Bilića, ali u ovom trenutku prema pisanju medija iz Portugala Marco Silva sve je bliže dogovoru oko preuzimanja Benfice početkom iduće sezone.

Svoju trenersku karijeru Marco Silva počeo u klubu u kojem je proveo i najveći dio svoje karijere, koji je klub u kojem se i umirovio, a riječ je o Estorilu. Nakon što je 2011. godine odlučio okačiti kopačke o klin, odmah je preuzeo ulogu sportskog direktora kluba, no tamo se sadržao samo par mjeseci i vrlo brzo preuzeo ulogu trenera Estorila.

Nakon 3 sezone dokazivanja u Estorilu Marco Silva preuzima Sporting, na klupi Sportinga naslijedio je Leonarda Jardima, današnjeg trenera Monaca. Te godine sa Sportingom je bio treći u prvenstvu, ali je osvojio kup. Nakon finala dobio je otkaz, a razlog je jako bizaran – nije nosio službeno odijelo sponzora kluba.

Željan novog dokazivanja, ali ovog puta van granica Portugala, Silva odlazi u Grčku i preuzima Olympiakos. Potpisao je dvogodišnji ugovor i od prve utakmice krenuo je nevjerojatno. Naime, Silva i njegova momčad u prvih 11 prvenstvenih utakmica upisali su 11 pobjeda i tako srušili rekord lige. Te iste sezone u Ligi prvaka slavili su protiv Arsenala i protiv Dinama. Njih niz pobjeda završio je na 17 uzastopnih pobjeda i to je do danas još uvijek rekord u Europi. 

Nakon Grčke odlazi u Englesku gdje je vodio Hull City i Watford koji su igrali nevjerojatno kvalitetan nogomet s obzirom na igrački kadar kojeg imaju te momčadi. Bilo je to dovoljno da ga zamijeti nogometna javnost diljem Europe i čini se kako bi njegov sljedeći klub trebao biti ‘klub iz Lige prvaka’ na najbliže njegovom potpisu upravo je Benfica.


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!