NaslovnicaVijestiMario Mandžukić večerašnjim golovima postavio dva rekorda u Ligi prvaka

Mario Mandžukić večerašnjim golovima postavio dva rekorda u Ligi prvaka

Večeras su odigrane uzvratne utakmice između preostala četiri tima u četvrtfinalu Lige prvaka, a veliku dramu smo gledali na Santiago Bernabeuu, gdje je Real Madrid golom Cristiana Ronalda iz penala u sudijskoj nadoknadi prošao u polufinale.

Mandžukić postavio dva rekorda

Juventus je vodio rezultatom 3-0 od 61. minute, a golove su postigli Mario Mandžukić i Blaise Matuidi, te tako neutralisali prednost Real Madrida, koji je u prvoj utakmici odigranoj u Torinu slavio sa 0-3.

Mandžukić je prvi gol postigao već nakon samo 76 sekundi igre, što je najbrži gol koji je Real Madrid ikad primio na domaćem terenu u najelitnijem klupskom nogometnom takmičenju. Pored toga, postavio je i još jedan rekord, postavši prvi igrač koji je postigao dva gola u prvom poluvremenu na Santiago Bernabeuu u Ligi prvaka nakon što je postigao svoj drugi gol u 37. minuti susreta.

Za vodstvo od 3-0 gol je postigao Blaise Matuidi, te se taj rezultat nije mijenjao do zadnjih trenutaka regularnih 90 minuta, kada je sudac odlučio dosuditi vrlo kontroverzan penal za domaćina, kojeg je Cristiano Ronaldo iskoristio i odveo svoj tim u narednu fazu takmičenja.

[su_no1forfootball]

Mnogi ljubitelji nogometa su mišljenja kako penal nije postojao, ali Ronaldo smatra kako je to bila ispravna odluka. On je nakon utakmice rekao: “Ne razumijem zašto su protestvovali zbog penala. Da ga nisu faulirali, Lucas bi postigao gol, udaren je s leđa. Tokom cijele utakmice Benatia i ostali su nas udarali sa leđa, to je način na koji oni igraju. Sretni smo i u polufinalu smo.”

“Bila je ovo jako teška utakmica i lekcija da nogomet nikad ništa ne poklanja, morate se boriti do kraja. Danas smo mogli postići nekoliko golova, ali Buffon i ostatak Juventusovog tima su igrali dobro. Međutim, zaslužili smo proći dalje. Trenuci prije izvođenja penala trajali su vječno. Srce mi se ubrzavalo, ali sam se smirio jer sam znao da je to odlučujući trenutak. Zahvaljujući Bogu, postigao sam gol i prošli smo dalje.”


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

Najnovije vijesti

Philipp Lahm: “Francuska će osvojiti Europsko prvenstvo, a Olmo će biti...

0
Predviđanje legendarnog bivšeg braniča Bayerna i Njemačke, Philippa Lahma, koji je s Elfom osvojio naslov svjetskog prvaka 2014. godine, sada generalnog direktora Europskog prvenstva...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!