NaslovnicaVijestiMarotta: Jedino on može zamijeniti Moratu ukoliko Španjolac napusti klub!

Marotta: Jedino on može zamijeniti Moratu ukoliko Španjolac napusti klub!

Generalni direktor Juventusa Giuseppe Marotta izjavio je da jedino Edinson Cavani može doći kao zamjeza ja Alvara Moratu, ukoliko ovaj odluči napustiti Torino na kraju sezone.

Može zamijeniti Moratu

Napadač Paris Saint Germaina, Edinson Cavani, ugovor sa francuskim prvakom ima do 2018. godine, ali u posljednje vrijeme sve je više povezivan sa povratkom u Italiju, gdje je proveo nekoliko godina igrajući za Palermo i Napoli.

Cavanijev brat i agent Walter Guglielmone otkrio je u martu da bi odlazak Cavanija u Juventus na kraju sezone bio moguć, dok je i sam igrač izjavio da još nije odlučio o svojoj budućnosti, te da su sve opcije otvorene za sada.

Upitan o mogućem dolasku Cavanija u klub, Marotta je odgovorio: “Prošle godine smo uložili puno u napadački dio tima tako što smo kupili tri napadača, iako smo već imali Moratu. Jedino on može zamijeniti Moratu ukoliko Španjolac napusti klub. To je dio tima koji treba biti na zavisnom nivou. Dovest ćemo novog napadača samo ukoliko jedan od trenutnih napusti klub.”

“Puno je igrača u klubu oko kojih možemo graditi novi tim, a Allegri je rekao da nema namjeru praviti velike promjene i svi u klubu se slažu s njegovim mišljenjem. Juventus je prestižan klub i vrlo rijetko smo prodavali svoje najvažnije igrače. Štoviše, Allegri je rekao da je potrebno samo nekoliko pojačanja kako bismo pripremili tim za sljedeću sezonu.”

“Ta pojačanja će zavisiti i o mogućim odlascima igrača, kao što su Alvaro Morata i Juan Cuadrada. Zadržat ćemo sve igrače, osim onih koji žele otići. Favoriziramo talijanske igrače i dajemo prednost lokalnim talentima, ali, naravno, ukoliko ne možemo naći odgovarajuće opcije u našoj kući, moramo pogledati i negdje drugdje.”

“Prošle sezone smo uložili sav novac od TV prava na kupovinu igrača iz drugih talijanskih klubova i voljeli bismo s tim, sve dok oni imaju kvalitetne igrače.”

[su_williamhill_bet10get20_mali]

[excerptlist num=5 ]

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!