NaslovnicaVijestiMarotta potvrdio: Zaza ostaje, stiže novo pojačanje!

Marotta potvrdio: Zaza ostaje, stiže novo pojačanje!

Generalni direktor Juventusa Beppe Marotta izjavio je da će Simone Zaza igrati u Juventusu i sljedeće sezone, te da u klub stiže Dani Alves.

Zaza ostaje, stiže novo pojačanje Juventus

“Već smo doveli dva vrlo važna pojačanja, Miralema Pjanića i Danija Alvesa”, rekao je Marotta, te nastavio: “Zaza ima nekoliko ponuda na stolu, ali će ostati s nama i sljedeće sezone.”

Sada kad je sigurno da Alvaro Morata napušta klub i odlazi nazad u Real Madrid, Juventus na sve načine pokušava zadržati svoje najbolje igrače, uključujući i Paula Pogbu.

“Nismo imali nikakve službene ponude za Pogbu, ali mi ga ne namjeravamo prodati. Kako bi smo zadržali trenutni kvalitet momčadi, moramo zadržati svoje prvake, i učint ćemo sve što je u našoj mogućnosti.”

Zazina budućnost, ipak, još uvijek nije sigurna. Kako navodi talijanska Gazetta dello Sport, Wolfsburg je za njega poslao ponudu od 20 miliona eura, dok engleski The Guardian navodi da West Ham priprema sličnu ponudu, a za njega je zainteresovan i engleski prvak Leicester.

Talijanski reprezentativac, koji je nezadovoljan minutažom u Staroj dami, volio bi ostati u Torinu uz garanciju da će redovno igrati, te je dodao da će svoju odluku donijeti nakon završetka Europskog prvenstva.

Zaza je ukupno odigrao samo 25 utakmica za Juventus prošle sezone, u kojima je postigao osam golova i upisao jednu asistenciju. Od tih 25 utakmica, samo je sedam počeo od prve minute.

[su_betathome5besplatno]

[excerptlist num=5 ]

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!