NaslovnicaVijestiMartinez priznao da je imao priliku dovesti Dimitrija Payeta u klub

Martinez priznao da je imao priliku dovesti Dimitrija Payeta u klub

Everton je propustio priliku potpisati zvijezdu West Ham Uniteda, Dimitrija Payeta, a glavni razlog je taj što trener Roberto Martinez vidi Rossa Barkleya kao dugoročnu desetku u klubu.

Martinez priznao da je imao priliku dovesti Dimitrija Payeta u klub

Payet, koji je danas postigao pobjednički pogodak za svoj tim na Goodison Parku, pridružio se “Čekićarima” na početku sezone za 11 miliona funti, a mogao je doći i u Everton da Martinez nije vjerovao više Barkleyu. Španjolski stručnjak poslije današnje utakmice se vjerovatno pokajao zbog te odluke, jer je Francuz postigao sjajan gol u sudijskoj nadoknadi, te tako pomogao svom timu da iz Liverpoola odu sa sva tri boda.

“Uvijek sam osjećao da je Ross Barkley naša prava desetka, ali treba mu još vremena za razvoj”, rekao je Martinez za Daily Mail.

Otkako je stigao iz Marseillea u Premier ligu, Payet igra fenomenalno, postigao je osam golova i podijelio sedam asistencija. Barkley ove sezone ima identičan učinak, ali je mladi engleski reprezentativac odigrao šest utakmica više.

Evertonov napad je jako produktivan ove sezone, ali u obrani imaju problema, a toga je svjestan i sam trener. “Karamele” su već primile 39 golova u ligi ove sezone, a prošle sezone također nisu imali dobar učinak. Završili su na 11. mjestu po broju primljenih golova prošle sezone.

Evertona je prošlog ljeta odlučio pojačati svoju obranu dovođenjem dvojice centralnih defanzivaca, Ramira Funesa Morija i Masona Holgatea, ali ni to im nije bilo od velike pomoći.

[su_bet_at_home_1]

[excerptlist num=5 ]

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!