NaslovnicaVijestiMATEO KOVAČIĆ OTKRIO: Evo što ga je Eden Hazard pitao o Real...

MATEO KOVAČIĆ OTKRIO: Evo što ga je Eden Hazard pitao o Real Madridu!

Vezni igrač Chelseaja Mateo Kovačić, koji je na Stamford Bridgeu na posudbi iz Real Madrida, otkrio je kako ga je suigrač Eden Hazard pitao o tome kako je u njegovom matičnom klubu. Belgijski reprezentativac se već dugo vremena povezuje sa odlaskom na Santiago Bernabeuu, a do transfera bi moglo doći već sljedećeg ljeta, s obzirom da mu ugovor sa Chelseajem ističe 2020. godine.

Hazard pitao Kovačića o Real Madridu

Iako mu ‘Plavci’ spremaju novi ugovor, po kojem bi navodno trebao postati najplaćeniji igrač u povijesti kluba, on po svemu sudeći ne namjerava ostati u klubu iz zapadnog Londona. Kovačić, koji je prošlog ljeta stigao na posudbu na Stamford Bridge, priznao je kako se Hazard raspitivao o ‘kraljevskom’ klubu, ali i dodao kako je on u potpunosti fokusiran na Chelsea.

Rekao je: “Hazard je nevjerovatan igrač. Nisam znao da je ovako dobar, vjerovatno je među dva ili tri najbolja igrača na svijetu. Pitao me je kako je u Real Madridu, ali radujemo se dobroj sezoni ovdje, te smo u potpunosti fokusirani na Chelsea.”

Hazard u proteklih nekoliko mjeseci nije krio svoju želju za odlaskom u Real Madrid, izjavivši u nekoliko navrata kako je to ‘najbolji klub na svijetu’, a u oktobru je još jednom priznao kako mu je san zaigrati u tom dresu. Ukoliko zaista ode u španjolsku prijestolnicu, tamo će se pridružiti svom bivšem suigraču THibautu Courtoisu, koji je u ljetnom prelaznom roku napustio Chelsea.

Hazard je sjajno krenuo u novu sezonu u Premier ligi, gdje je postigao osam golova i podijelio devet asistencija u do sada 17 odigranih utakmica pod vodstvom novog trenera Maurizija Sarrija. Što se tiče Kovačića, njegova budućnost u londonskom klubu i dalje nije poznata, s obzirom da ne postoji opcija o otkupu njegovog ugovora tokom trajanja posudbe. Ipak, on je priznao kako bi mogao ostati u klubu i nakon isteka posudbe. Rekao je: “Moram poštovati svoj matični klub Real Madrid. Mogao bih ostati ovdje, ali imam ugovor sa Madridom koji moram poštovati, a to je ono što ću i učiniti.”

Najnovije vijesti

Milan prodaje dva ključna igrača za 200 milijuna eura!

0
Nakon nedavnog poraza Milana od Intera u posljednjem derbiju, uz činjenicu da je Inter tim trijumfom osvojio svoj 20. naslov prvaka u povijesti, žestoko...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!