NaslovnicaVijestiMaterazzi progovorio o čuvenom incidentu sa Zidaneom na SP 2006.

Materazzi progovorio o čuvenom incidentu sa Zidaneom na SP 2006.

Incident između Zidanea i Materazzija obilježio je finale Svjetskog prvenstva u Njemačkoj 2006, a 14 godina kasnije bivši italijanski defanzivac se prisjetio trenutka kada ga je Zidane udario glavom u tijelo i zaradio isključenje.

Nekadašnji reprezentativac Italije Marco Materazzi proslavio se u finalnom meču Svjetskog prvenstva 2006. kada je ‘natjerao’ Zinedinea Zidanea da dobije crveni karton nakon što ga je glavom udario u tijelo.

Čuveni incident ni skoro deceniju i po kasnije ne blijedi, a bivši defanzivac Intera još jednom se prisjetio scene sa Olimpijskog stadiona u Berlinu.

Zidane je isključen u produžetku poslije nasrtaja na Materazzija, a interesantno je da su upravo njih dvojica bili strijelci u regularnom dijelu susreta (1:1). Azzurri su boljim izvođenjem udaraca sa bijele točke osvojili naslov svjetskog prvaka – 5:3.

Trenutak koji je zasigurno obilježio finalnu utakmicu između Francuske i Italije je onaj iz drugog produžetka, tačnije iz 111. minuta susreta, a Materazzi je opisao šta se tu dogodilo.

“Zidane je postigao gol za francusku ekipu u prvom poluvremenu, a izbornik Domenec mu je rekao da pazi na mene. Nakon prvog duela, izvinio sam se i loše odreagovao. Treći put sam se namrštio. Zidane je rekao: ‘Dobićeš moj dres kasnije. ‘Odgovorio sam mu da bih volio njegovu sestru’,” izjavio je Materazzi za Marcu.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!