NaslovnicaVijestiMauricio Pochettino dobio otkaz u Chelseaju zbog nevjerojatnog razloga

Mauricio Pochettino dobio otkaz u Chelseaju zbog nevjerojatnog razloga

Argentinski stručnjak Mauricio Pochettino sinoć je dobio otkaz u Chelseaju, što je izazvalo negodovanje među navijačima. Razlog njegovog otkaza, koji su Englezi jutros otkrili, prilično je nevjerojatan.

Pochettino je dobio otkaz nakon što je uspio konsolidirati momčad Chelseaja i osigurati im plasman u Europu kroz šestu poziciju na tabeli Premier lige, što je bilo gotovo nezamislivo prije nekoliko tjedana. Međutim, vlasnik kluba Todd Boehly odlučio je uručiti mu otkaz, što znači da će Chelsea dobiti već petog trenera u 20 mjeseci otkako je Boehly preuzeo klub.

Nevjerojatan razlog otkaza

Prema uglednom engleskom listu Telegraph, pravi razlog Pochettinovog otkaza je nevjerojatan raskol između trenera i vlasnika kluba oko zapošljavanja stručnjaka za izvođenje prekida. Naime, Boehly je pitao Pochettina treba li mu specijalist za izvođenje prekida, što je postala uobičajena praksa u modernom nogometu. Pochettino je tu ideju odbio, rekavši: “Mi smo stručni štab koji je zadužen za sve. Nogomet pripada igračima, a ne specijalistima.”

Ova odluka Pochettina da odbije zapošljavanje stručnjaka za prekide na kraju ga je koštala posla. Situacija se dodatno zakomplicirala nakon finala Liga kupa, u kojem je Chelsea izgubio od Liverpoola primivši gol iz kornera. Taj događaj produbio je rascjep između Pochettina i vlasnika kluba, što je dovelo do odluke o otkazu.

Nakon poraza u finalu Liga kupa, rukovodstvo Chelseaja je samovoljno formiralo cijeli odjel posvećen kornerima i slobodnim udarcima, nešto što je Pochettino odbijao u startu. Klub je odlučio sačekati kraj sezone prije nego što su se upustili u potragu za novim trenerom.

Ovaj iznenadni otkaz izazvao je veliki šok među navijačima, koji su vjerovali da je Pochettino pravi čovjek za stabilizaciju i vođenje momčadi. Sada se Chelsea suočava s još jednom promjenom na klupi, a vrijeme će pokazati hoće li novi trener uspjeti ispuniti visoka očekivanja vlasnika i navijača.

Najnovije vijesti

Ronaldinho: Napustit ću Brazil, neću gledati niti jednu utakmicu

0
Ronaldinho je izrazio svoje nezadovoljstvo stanjem u brazilskoj reprezentaciji pred nadolazeću Copa Americu. Brazilci će 25. lipnja igrati protiv Kostarike, a u istoj skupini...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!