NaslovnicaVijestiMAURICIO POCHETTINO PRIZNAO: Evo kada se Harry Kane vraća na teren!

MAURICIO POCHETTINO PRIZNAO: Evo kada se Harry Kane vraća na teren!

Tottenham Hotspur će po svemu sudeći do kraja sezone igrati bez najveće zvijezde Harryja Kanea, otkrio je trener londonskog tima Mauricio Pochettino.

Kane igra u finalu Lige prvaka

25-godišnjak je pretrpio povredu ligamenta gležnja nakon sudara sa Cityjevim Fabianom Delphom u prvoj utakmici četvrtfinala Lige prvaka u utorak. Iako Pochettino priznaje kako će napadač najvjerovatniej propustiti ostatak sezone, dodao je kako bi mogao nastupiti u finalu Lige prvaka ukoliko ga uspiju izboriti.

Rekao je: “Kane se osjeća tužno i razočarano baš kao i svi drugi. Ovo je težak trenutak za njega, za sve nas. Nemoguće je odrediti kada će se vratiti, ranije je imao sličnu povredu i trajala je pet tjedana. Ukoliko stignemo do finala Lige prvaka, možda će zaigrati, ali vidjet ćemo.”

Spurse u subotu očekuje susret protiv Huddersfield Towna, koji je već izgubio bitku za ostanak u ligi, na njihovom novom stadionu. Nakon toga će gostovati na Etihadu kod Manchester Cityja u okviru uzvratne utakmice četvrtfinala.

Tim Mauricija Pochettina je u prvom susretu slavio minimalnim rezultatom, a jedini gol je postigao Son Heung-min. Pored Kanea, povrijedio se i Dele Alli, koji je slomio ruku, a Pochettino je dodao kako nije optimističan ni kada je u pitanju njegov oporavak.

Rekao je: “Alli je slomio ruku i moramo ga još pregledati i vidjeti kada će se vratiti. Nisam optimističan, ali vidjet ćemo. Ne možemo još reći kada će se vratiti na teren.”

Najnovije vijesti

Leicester City se vraća u Premier ligu

0
Nogometaši Leicester Cityja su se vratili u Englesku Premier ligu nakon poraza svog konkurenta Leeds Uniteda u Londonu kod Queens Park Rangersa (0:4). Sa 94...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!