NaslovnicaVijesti"Mauricio Pochettino treba ostati u Tottenhamu"

“Mauricio Pochettino treba ostati u Tottenhamu”

Defanzivni igrač Tottenhama, Jan Vertonghen smatra da je Mauricio Pochettino donio dosta uzbuđenja u svlačionicu njegovog tima. Klub iz sjevernog Londona prošli vikend je lagano savladao Manchester United na svome White Hart Laneu sa 3-0, a golove su postigli Dele Alli, Toby Alderweireld i Erik Lamela koji je nedavno izjavio da bi volio produžiti ugovor sa Tottenhamom, iako mu tim još nije poslao niakkvu ponudu. Ovom pobjedom Tottenham je ostao iza Leicestera.

Pochettino

Spursi trenutno imaju sedam bodova manje od Leicester Cityja, a šest više od Arsenala koji nastojati ići u korak sa Leicesterom i Tottenhamom. Belgijski reprezentativac, Jan Vertonghen smatra da je Mauricio Pochettino ponajviše zaslužan za uspjeh londonskog kluba.

Vertonghen kaže da je Pochettino usadio osjećaj povjerenja u igrače Tottenhama, a to im je upravo nedostajalo posljednjih sezona, prenosi britanski list Guardian. U posljednjih nekoliko dana bilo je dosta špekulacija da bi Pochettino u narednom prijelaznom roku mogao prijeći u Manchester United, ali Jan Vertonghen smatra da bi uprava kluba trebala zadržati Pochettina.

“Ovaj tim ima dušu, to je nešto posebno između igrač. To je svugdje. Nikada prije nisam doživio nešto ovako. Uzbuđen sam.”, kaže Vertonghen.

“Bitno je da Mauricio Pochettino ostane kako bi i dalje napredovali. Mislim da svako želi da ostane, i on to osjeća. Želimo da se borimo za njega i ova ekipa je najbolja stvar za njega, tako da se nadam da će ostati.”, dodao je Jan Vertonghen.

Vertonghen je u engleskom timu, Tottenhamu od sezone 2012/13, a prije engleskog tima nastupao je za holandske timove Ajax i Walkwijk gdje je jedan period proveo na pozajmici iz Ajaxa. Ponikao je u omladinskom pogonu Ajaxa.

Za belgijsku reprezentaciju je debitovao 2007. godine i od tada skupio 71 nastup. Njegovu vrijednost sajt transfermarkt procjenjuje na oko 21 milion eura, a ugovor sa Tottenhamom ima do 2018. godine.

[su_bet365_novo__koeficijenti]

[excerptlist num=5 ]

Najnovije vijesti

Philipp Lahm: “Francuska će osvojiti Europsko prvenstvo, a Olmo će biti...

0
Predviđanje legendarnog bivšeg braniča Bayerna i Njemačke, Philippa Lahma, koji je s Elfom osvojio naslov svjetskog prvaka 2014. godine, sada generalnog direktora Europskog prvenstva...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!