NaslovnicaVijestiMAURIZIO SARRI OTKRIO: Evo kada će Kepa ponovo braniti za Chelsea!

MAURIZIO SARRI OTKRIO: Evo kada će Kepa ponovo braniti za Chelsea!

Trener Chelseaja Maurizio Sarri otkrio je kada će Kepa Arrizabalaga ponovo braniti u dresu ‘Plavaca’ nakon sinoćnje utakmice i pobjede protiv Tottenham Hotspura rezultatom 2-0.

Kepa još uvijek prvi golman Chelseaja

24-godišnji Kepa se našao na naslovnicama svih medija nakon što je u nedjelju odbio napustiti teren krajem sudijske nadoknade na utakmici finala Carabao kupa protiv Manchester Cityja, koji je na kraju slavio boljim izvođenjem penala.

Sarri ga je danas odlučio ostaviti na klupi za rezervne igrače u 28. kolu Premier lige, te mu pokazati kako je njegova riječ konačna, te da ne bi trebao više pokazivati mu nepoštovanje na taj način. Talijanski stručnjak je rekao: “Kepa je platio zajedno sa ostatkom kluba i tima. Vratiće se u jednoj od naredne dvije utakmice. Ne možemo ga ubiti, kada ste mladi, pravite greške.”

Srećom za klub iz zapadnog Londona, izostanak Kepe sinoć pokazao se kao dobra odluka, s obzirom da je Caballero branio sjajno protiv gradskog rivala. Domaćin je poveo u 57. minuti golom Pedra na asistenciju Cesara Azpilicuete, a pred kraj susreta, odnosno u 84. minuti, autogol za konačnih 2-0 postigao je Kieran Trippier.

Chelsea se trenutno nalazi na šestom mjestu u Premier ligi sa 53 osvojena boda, te za četvrtim mjestom, na kojem se nalazi Arsenal, a koje vodi u Ligu prvaka, zaostaje tri boda, ali ima i odigranu utakmicu manje.

Najnovije vijesti

Poznati Slovenac optužen za zlostavljanje supruge, prijeti mu kazna od pet...

0
Prema izvještaju Slovenskih Novica, donedavni slovenski reprezentativac Tim Matavž, koji je od prošle godine član hrvatskog prvoligaša Gorice, suočava se s ozbiljnim optužbama. Njegova...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!