NaslovnicaVijestiMAURIZIO SARRI PRIZNAO: Evo zbog čega bi Eden Hazard trebao otići iz...

MAURIZIO SARRI PRIZNAO: Evo zbog čega bi Eden Hazard trebao otići iz Chelseaja!

Trener Chelseaja Maurizio Sarri na press konferenciji pred utakmicu protiv Bournemoutha je priznao kako bi najveća zvijezda njegovog kluba Eden Hazard trebao otići ukoliko zaista više ne želi igrati tu.

Sarri poručio Hazardu da ode iz Chelseaja

28-godišnjak je ušao u posljednjih 18 mjeseci ugovora sa ‘Plavcima’, a u posljednjih nekoliko mjeseci ne prestaju špekulacije o njegovom odlasku u redove Real Madrida. Belgijski kapiten je i sam u nekoliko navrata priznao kako mu je velika želja zaigrati u dresu Los Blancosa jednog dana.

On je nedavno izjavio kako ostaje na Stamford Bridgeu do ljeta, kada će donijeti konačnu odluku o svojoj budućnosti. Iako je Sarri priznao kako se nada Hazardovom ostanku, također je dodao da ukoliko želi otići, da onda to mora i uraditi, odnosno da ne ostaje ukoliko ne želi igrati za klub.

Rekao je: “Eden Hazard ima 28 godina. Ukoliko želi otići, mislim da mora to i učiniti. Naravno, nadam se kako će ostati i napredovati još više. Ima potencijal da bude najbolji igrač u Europi. Ponekad je sretan sa manjim stvarima, moj posao je da ga poboljšam i natjeram da da sve od sebe. Bio sam jako sretan njegovim zadnjim nastupom (protiv Tottenhama).”

Hazard je postao ključni igrač Chelseaja nakon što je stigao u klub iz Lillea 2012. godine, te je od tada sa ‘Plavcima’ osvojio pet titula, uključujući i dva puta Premier ligu. Ove sezone pod vodstvom Sarrija igra možda i u najboljoj formi u svojoj karijeri, te je u 22 utakmice u Premier ligi postigao deset golova i podijelio isto toliko asistencija. Prije nekoliko dana pojavila se informacija kako predsjednik Real Madrida Florentino Perez za njega u ljetnom prelaznom roku sprema ponudu od oko 100 miliona eura, koja bi navodno natjerala čelnike londonskog kluba da ga prodaju.

Najnovije vijesti

Sprema se drugi najveći transfer u povijesti nogometa: PSG i Barcelona...

0
Le Parisien izvještava da će PSG u ljetnom prijelaznom roku pokušati dovesti Laminea Yamala, najveći talent Barcelone koji ima otkupnu klauzulu od milijardu eura. Razumije...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!