NaslovnicaVijestiMBAPPEU PREKIPJELO: Poručio upravi da neće produžiti ugovor, želi otići što prije!

MBAPPEU PREKIPJELO: Poručio upravi da neće produžiti ugovor, želi otići što prije!

Kada je stigao u Paris Saint-Germain za 180 miliona eura, nitko nije mogao sa sigurnošću reći kako će to biti Mbappeov posljednji transfer u karijeri. Bivši napadač Monaca je nastavio svoj uspon i u francuskoj prijestolnici, gdje je na 87 nastupa postigao nevjerovatnih 60 golova otkako je stigao u ljeto 2017. godine.

Mbappe želi u Real Madrid

Njegov doprinos je bez ikakve sumnje bio presudan u nstavljanju dominacije PSG-a u francuskom prvenstvu, a u protekloj sezoni je zasjenio čak i Neymara, koji je imao velike probleme sa povredama. U odsustvu Brazilca, Mbappe je postao možda i ključni igrač Parižana.

Ipak, uprkos tome, budućnost 20-godišnjaka na Parku prinčeva je pod velikim znakom pitanja. Za njega interes u posljednjih nekoliko mjeseci pokazuju brojni europski velikani, a najviše Real madrid, iako je predsjednik PSG-a Nasser Al-Khelaifi demantirao mogućnost njegovog odlaska.

U intervjuu za BBC ranije ovog mjeseca, on je rekao: “Neću pustiti ovog ‘ludog’ igrača da ode. Želim da igrači s ponosom nose naš dres, a ne da igraju samo kad im to odgovara. Želi biti više uključen u protejk tima, kluba.”

“Moramo zadržati takve igrače, ne želimo ništa prepustiti slučaju. S obzirom da je jako inteligentan, siguran sam da razumije. Da li će biti u PSG-u i sljedeće sezone? Nisam 100 posto siguran, već 200 posto.”

Međutim, kako danas izvještava španjolska Marca, Mbappe je poručio upravi kluba kako nema namjeru potpisati novi ugovor, bez obzira koliko mu novca ponudili, te da želi napustiti klub. Razlog za to je navodno taj što Francuz smatra kako će Neymar biti vodeća zvijezda Parižana sve dok se nalazi u klubu.

On ima još ti godine ugovora sa francuskim prvakom, te bi ovo mogao biti veliki alarm za čelnike kluba, koji bi ga mogli izgubiti besplatno ukoliko zaista istraje u želji da ne potpiše novi ugovor. Navijači Real Madrida su jasno dali do znanja kako žele njegov dolazak, što su pokazali i tokom Hazardovog predstavljanja, a navodno ni on ne bi imao ništa protiv transfera na Santiago Bernabeu. Igrači kao što je Mbappe često dobiju ono što žele, tako da je sigurno da nas očekuju dva vrlo uzbudljiva mjeseca u kojima će se još dosta toga pisati o njegovoj budućnosti.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!