NaslovnicaVijestiFelipe Melo otkrio kakva je bila taktika Brazila da zaustave Messija

Felipe Melo otkrio kakva je bila taktika Brazila da zaustave Messija

Bivši reprezentativac Brazila i nekadašnji nogometaš Juventusa i Intera, a sada igrač Palmeirasa, Felipe Melo, otkrio je kakva je bila taktika Brazila da zaustave Messija.

taktika Brazila da zaustave Messija

“Svaki put kada je Brazil igrao protiv Messija, mi bismo se dogovorili da svako od nas jednom mora da ga grubo startuje i nekako udari, moramo da se mijenjamo. Da to nismo radili, bilo bi nemoguće zaustaviti ga”, istakao je Melo u intervjuu za argentinski list Clarin.

36-godišnjak je tokom karijere branio boje Juventusa i Intera, između ostalog, a za nacionalni tim je odigrao 22 utakmice tokom 2009. i 2010. godine.

“Nismo želeli da ga ozlijedimo, već samo da uništimo njegov ritam i da ga nerviramo. Taktika je bila u pitanju. Bez obzira na to, Messi je nevjerovatan igrač. Još je impresivniji od Ronalda. Cristiano može da postigne pet golova, Messi takođe, ali on još svojim igračima uputi i asistenciju”.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!