NaslovnicaVijestiMEMPHIS DEPAY OTKRIO: Evo što je rekao Joseu Mourinhu kada je...

MEMPHIS DEPAY OTKRIO: Evo što je rekao Joseu Mourinhu kada je odlazio iz Manchester Uniteda!

Svi u Manchester Unitedu, a posebno navijači kluba, zasigurno ne ignoriraju nastupe njihove bivše zvijezde Memphisa Depaya u dresu Lyona ove sezone. 24-godišnjak je postigao osam golova i podijelio 11 asistencija u svim takmičenjima za francuski klub, nastavivši tako sjajnu formu iz prošle sezone.

Što je Depay rekao Mourinhu

Trenutno igra na nivou koji su svi na Old Traffordu očekivali od njega kada je stigao u klub 2015. godine za 34 miliona eura, da bi samo dvije godine kasnije otišao u Lyon za samo 16 miliona.

Prošlog mjeseca njegov bivši trener u U21 reprezentaciji Nizozemske Cor Pot dao je zanimljivo mišljenje o tome zašto 24-godišnjak nije uspio u redovima engleskog velikana. Naime, izjavio je: “Vidjeli ste da je bio izezatan talent, možda je otišao u Manchester Uniteda malo prerano, i sve se dogodilo brzo.”

Ipak, Memphis sad briljira u Francuskoj, a dao je zanimljiv intervjuu o tome što se dogodilo kad je napuštao Old Trafford. Naime, on je otkrio kako je kad je odlazio rekao Joseu Mourinhu da će ga Portugalac ponovo jednog dana vidjeti na samom vrhu. ‘Crveni vragovi’ imaju opciju otkupa njegovog ugovora, te bi ju mogli aktivirati već sljedećeg ljeta ukoliko nastavi sa sjajnim nastupima. On je pod vodstvom Mourinha skupio tek osam nastupa prije nego što je otišao, ali portugalski stručnjak je navodno impresioniran njegovim igrama, te bi ne bi imao ništa protiv njegovog povratka.

Nizozemski reprezentativac je daleko lošiji odnos imao sa ranijim trenerom Louisom van Gaalom, o kojem je rekao: “Jednog dana sam želio raditi na mojoj lijevoj nozi i ubačajima, tako da sam dodatno trenirao sa Ryanom Giggsom. Van Gaal me pozvao u svoj ured i pitao ‘zašto treniraš?’. Rekao sam mu želim popraviti udarac lijevom nogom. On je rekao da je to već dovoljno dobro, i da je sve u mojoj glavi.”

Najnovije vijesti

Kylian Mbappe kupio vilu u Madridu od Sergija Ramosa za 18...

0
Kylian Mbappe, jedna od najvećih zvijezda svjetskog nogometa, sve više se povezuje s Real Madridom. Iako još uvijek nije službeno potvrđeno, sve naznake upućuju...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!