NaslovnicaVijestiMendy otkrio kako pokušava nagovoriti suigrača iz reprezentacije na dolazak u City

Mendy otkrio kako pokušava nagovoriti suigrača iz reprezentacije na dolazak u City

Iako u posljednje vrijeme nema obaveza na terenu zbog povrede prednjih križnih ligamenata, zbog koje će odsustvovati vjerovatno do kraja sezone, defanzivac Manchester Cityja Benjamin Mendy po svemu sudeći ima i drugi posao.

Mendy nagovara Umtitija na dolazak

Naime, francuskog reprezentativca je jedan fan na twitteru upitao da pokuša dovesti zvijezdu Barcelone Samuela Umtitija u ovom zimskom prelaznom roku, a on je kroz šalu odgovorio ‘kako već radi na tome’.

Umtiti se već duže vrijeme povezuje sa prelaskom u Manchester City, gdje je navodno velika želja Pepa Guardiole, koji smatra kako bi se on savršeno uklopio u njegov način igre. 24-godišnjak je na Camp Nou stigao u ljeto 2016. godine za samo 25 miliona eura, te se od tada razvio u ubjedljivo najboljeg defanzivca u La Ligi, te u jednog od najboljih na svijetu.

Sve do početka decembra, uz Lionela Messija i Marc-Andrea Ter Stegena, Umtiti je bio jedan od ključnih i najzaslužnijih igrača za veliki niz neporaženosti, koji se i danas nastavio pobjedom protiv Levantea rezultatom 3-0.

Prema pisanju francuskih novina L’Equipe, predstavnici ‘Građana’ su se već sastali sa Umtitijevim agentom, ta ga pokušavaju uvjeriti u dolazak, ali on navodno nema tu namjeru, te želi ostati u Blaugrani. Ipak, s obzirom da se u sve umiješao i “agent Mendy”, do transfera bi možda moglo i doći. Manchester City bi u tom slučaju bez problema mogao platiti njegovu otkupnu klauzulu, koja, kako pišu španjolski mediji, iznosi samo 60 miliona eura.

[su_no1forfootball]

Barcelona je današnjom pobjedom protiv Levantea stigla do 48 osvojenih bodova u sezoni, te tako zadržala prednost od čak devet bodova ispred drugoplasiranog Atletico Madrida. Četveroplasirani Real Madrid, koji za najvećim rivalom sada zaostaje 17 bodova, večeras ide na teško gostovanje kod 13-plasirane Celte Vigo.

S druge strane, Manchester City je također ubjedljivo vodeći u svojoj ligi. Naime, Građani su u do sada odigrana 22 kola upisali čak 20 pobjeda, te dva puta odigrali neriješeno. Trenutno na kontu imaju 62 osvojena boda, 15 više od drugoplasiranog Manchester Uniteda.


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

Najnovije vijesti

Poznati Slovenac optužen za zlostavljanje supruge, prijeti mu kazna od pet...

0
Prema izvještaju Slovenskih Novica, donedavni slovenski reprezentativac Tim Matavž, koji je od prošle godine član hrvatskog prvoligaša Gorice, suočava se s ozbiljnim optužbama. Njegova...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!