NaslovnicaVijestiMertesacker: Arsenalov napad je glavni krivac za poraz od Barcelone

Mertesacker: Arsenalov napad je glavni krivac za poraz od Barcelone

Arsenalov napad je glavni krivac za poraz od Barcelone. Lionel Messi je zapečatio pobjedu španskog šampiona (2-0), ali branič smatra da su Topnici morali biti puno odlučniji kada su napadali.

Arsenalov napad je glavni krivac za poraz od Barcelone

Per Mertesacker tvrdi da je to bio imperativ za Arsenal da postigne gol protiv Barcelone i vjeruje da ih je nedostatak napadačke prijetnje koštao poraza.

Nade Topnika da će dostići četvrtinu-finala su pale u vodu nakon što je Lionel Messi u drugom poluvremenu postigao dva gola i postavio španskog prvaka u dobru poziciju pred uzvratnu utakmicu na Camp Nou sljedećeg mjeseca.

Mertesacker priznaje da je Arsenal platio cijenu zbog toga što nije iskoristio svoje šanse.

“Morate da postignete gol u jednom trenutku protiv Barcelone i da nastavite stvarati pritisak na njih,” rekao je Mertesacker.

[su_bet365_watch_live_football_veliki]

“Imali su previše posjeda, ali smo se dobro branili i morali smo da postignemo gol u jednom trenutku – to je bio glavni razlog zbog kojeg smo izgubili na kraju.”

“To je očito razočaravajući kraj. Mislim da smo se branili tako dobro više od 70 minuta, a onda smo kažnjeni dva puta. Pokušali smo da pokrijemo jedni druge i radili smo naporno, ali neko je uvijek malo kasnije na kontra-napade.”

“Morate bolje igrati poslije poluvremena i kada imamo loptu. Mogli smo stvoriti više šansi i dijeliti bolje lopte u finalnim minutama. Očigledno, morali smo postići i gol. Zatim smo mogli izvršiti pritisak na njih i onda bi oni morali da napadaju nas za rezultat.”

[touchcarousel id='2']

[excerptlist num=5 cat=’Vijesti’ ]

Najnovije vijesti

Arsenal donosi revolucionarnu promjenu: Uklanja tradicionalni grb sa dresa

0
Nogometni klub Arsenal najavio je iznenađujuću promjenu za nadolazeću sezonu, nakon što su odlučili ukloniti dugogodišnji tradicionalni grb s domaće garniture dresova. Umjesto ikoničnog...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!