NaslovnicaVijestiMESSI BRILJIRAO: Barcelona savladala Liverpool u prvoj utakmici polufinala Lige prvaka!

MESSI BRILJIRAO: Barcelona savladala Liverpool u prvoj utakmici polufinala Lige prvaka!

Večeras je odigran drugi polufinalni susret Lige prvaka, onaj između Barcelone i Liverpoola, a domaćin je slavio rezultatom 3-0.

Barcelona savladala Liverpool

Katalonci su već od samog početka igrali jako ofanzivno, ali i Liverpool je dao do znanja kako nisu došli na Camp Nou da se brane. Prvu priliku smo mogli vidjeti već u četvrtoj minuti kada je Rakitić išao jedan na jedan sa golmanom gostiju Alissonom, ali se odlučio na dodavanje za Vidala, što je Gomez presjekao.

Redsi su nakon toga sjurili ka golu domaćina, te napravili strašan presing, ali Barcelona je ponovo zaprijetila u 13. minuti kada je Alba pokušao ubaciti Messiju, ali je Matip očistio.

Sredinom prvog poluvremena jedna od najvećih zvijezda Kloppovog tima, Naby Keita je pretrpio povredu, te je bio primoran napustiti teren, a zamijenio ga je Henderson. Samo par minuta nakon te izmjene Barca je postigla svoj prvi gol, a strijelac je bio bivši napadač Liverpoola Luis Suarez na sjajnu asistenciju Jordija Albe.

Liverpool je prvi put ozbiljnije zaprijetio u 35. minuti, kada je Henderson poslao sjajnu loptu za Manea, ali njegov udarac je otišao daleko iznad prečke Ter Stegenovog gola. Do kraja poluvremena nismo vidjeli više golova. U nastavku su gosti ubacili u brzinu više, te u prvih desetak minuta kreirali nekoliko dobrih prilika, ali Ter Stegen je bio na vrhuncu zadatka. U 75. minuti Katalonci su postigli i drugi gol, Suarez je pogodio prečku, a lopta se sretno odbila do Messija, koji ju je bez problema poslao u mrežu.

Samo sedam minuta kasnije pao je i treći gol, posljednji na večerašnjem susretu, kada je ponovo Messi poslao loptu u same rašlje Allisonovog gola sa preko 20 metara. Nakon primljenog gola, Redsi su nastavili napadati, te su odmah potom kreirali veliku priliku preko Firmina, ali je lopta očišćena sa linije. U sudijskoj nadoknadi Barca je iz kontranapada kreirala tri velike prilike, ali nisu uspjeli postići i četvrti gol. Uzvrat na Anfieldu je na rasporedu sljedećeg utorka.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!