NaslovnicaVijesti"Messi me je pitao da li sam na posudbi u klubu i...

“Messi me je pitao da li sam na posudbi u klubu i koliko imam godina”

Posuđeni igrač Manchester Cityja Pablo Maffeo, koji ove sezone nastupa za Gironu, zapao je za oko zvijezdi Barcelone Lionelu Messiju nakon impresivnog nastupa u porazu njegovog tima rezultatom 3-0 protiv trenutno vodeće ekipe u La Ligi.

Lionel Messi iznenađen nastupom mladog igrača Girone

20-godišnji Španjolac je imao glavnu obavezu da prati legendarnog Argentinca gdje god se kretao na terenu, i to je uradio vrhunski, s obzirom da Messi nije uspio postići gol niti upisati asistenciju ovog vikenda.

Nakon utakmice mladi desni bek je otkrio šta mu je legendarni Lionel Messi rekao.

“Messi me je pitao nekoliko stvari, da li sam tu na posudbi iz Manchester Cityja i koliko imam godina”, rekao je Maffeo.

“Morao sam ga pratiti u stopu i biti uz njega, to je bio moj jedini zadatak. To je bilo jako teško, ne samo iz nogometne perspektive, već i psihološke. Cijenim povjerenje trenera koji mi je dao ovaj zadatak.”

Maffeo je trenutno u klubu na posudbi iz Manchester Cityja, a oba kluba su u vlasništvu City Football grupe.

Pored njega, u Gironu je ovog ljeta iz Cityja stiglo i još nekoliko mladih igrača uključujući Aleixa Garciju, Olarenwajua Kayodea, Marlosa Morena i Douglasa Luiza, koji su također igrali značajnu ulogu u promociji katalonskog kluba prošle sezone.

City Football grupa također posjeduje i MLS franšizu New York City, austalijski Melbourne City, japansku Yokohamu F. Marinos, te urugvajski Atletico Torque.

[su_bonus]

[su_watch_live_football]

[frontpage_news widget=”35136″ name=”Vijesti”]

Najnovije vijesti

FA Kup mijenja ključno pravilo od sljedeće sezone

0
Od sljedeće sezone FA kupa neće biti ponavljanja utakmica u slučaju neodlučenog ishoda, objavili su iz engleskog nogometnog saveza. Od sezone 2024./2025. ovo pravilo...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!