NaslovnicaVijestiMessi još uvijek ne trenira, a evo šta je glavni razlog

Messi još uvijek ne trenira, a evo šta je glavni razlog

Najveća transfer saga ovog ljeta je završena – Messi na kraju ipak ostaje u Barceloni, uprkos tome što je bio jako blizu odlaska iz kluba, ali Argentinac se još uvijek nije priključio treninzima ekipe Ronalda Koemana.

Messi trening

Lionel Messi odlučio je da i naredne sezone igra za Barcelonu, ali se još uvijek nije pojavio na treningu tima sa Nou Campa. Argentinski as u petak je potvrdio da ostaje u Španjolskoj, jer predsjednik kluba Josep Maria Bartomeu nije ispoštovao dogovor da će mu dozvoliti da ode na kraju sezone 2019/20 kao slobodan igrač, a koja je produžena zbog pandemije koronavirusa.

Niko nije spreman da plati astronomsku odštetnu klauzulu od 700 miliona eura, dok klub nije želio ni da čuje za manji iznos, a sam Argentinac je na kraju priznao da nikad ne bi otišao na sud sa Barcelonom, iako se to spominjalo kao izvijesna opcija.

Bio je to kraj desetodnevne sage, tokom koje je izgledalo da će jedan od najboljih nogometaša svih vremena napustiti Camp Nou. Na treningu u subotu ujutru između ostalih došli su Jordi Alba i Philippe Coutinho, ali Messija nije bio.

Prošlog tjedna Argentinac nije uradio ni obavezan test na koronavirus. Prema navodima lokalnih medija to je glavni razlog što se Messi još uvek nije pojavio na treninzima. Očekuje se da tokom vikenda završi taj dio posla i da se u ponedjeljak stavi na raspolaganje treneru Ronaldu Koemanu.

Prvu provjeru za novu sezonu petostruki prvak Europe imaće protiv trećeligaša Gimnastica u subotu 12. rujna. Utakmica prvog kola La Lige je odložena, tako da će Barca sezonu službeno započeti 27. rujna, kada će dočekati Villareal.

Najnovije vijesti

FA Kup mijenja ključno pravilo od sljedeće sezone

0
Od sljedeće sezone FA kupa neće biti ponavljanja utakmica u slučaju neodlučenog ishoda, objavili su iz engleskog nogometnog saveza. Od sezone 2024./2025. ovo pravilo...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!