NaslovnicaVijestiMESSI NIJE NI U TOP 10: Evo tko su najuspješniji izvođači slobodnih...

MESSI NIJE NI U TOP 10: Evo tko su najuspješniji izvođači slobodnih udaraca u Europi!

Lionel Messi se možda smatra jednim od najboljih izvođača slobodnih udaraca u povijesti nogometa, no statistike pokazuju kako on zapravo nije ni u top deset kada je u pitanju njihova konverzija.

Messi nije najbolji izvođač slobodnih udaraca

Argentinac je oduševio nogometni svijet kada je nedavno postigao dva gola iz slobodnih udaraca na utakmici protiv Espanyola, a drugi mu je bio ukupno čak deseti gol iz slobodnog udarca ove godine.

Kao rezultat toga, mnogi su ga počeli proglašavati najboljim izvođačem istih trenutno u ligama petice, s obzirom da nitko nije postigao više od njega u posljednjih pet godina. Iako se u samom vrhu nalaze izvođači kao što su Miralem Pjanić i Hakan Calhanoglu, Messi je uvjerljivo prvi sa ukupno 19 golova. Vjerovatno jedno od najvećih iznenađenja je Ronaldova pozicija, koji se nalazi na osmom mjestu, a postigao je tek jedan ligaški gol ove godine.

Ipak, ono što sve ove liste ne pokazuju je konverzija slobodnih udaraca, koja je možda i ključni faktor koji određuje koliko je neki igrač dobar izvođač. Naime, portal Whoscored je iznio statističke podatke koji pokazuju kako je Messi daleko od najboljih kada je u pitanju omjer broja izvedenih slobodnih udaraca i postignutih golova u posljednje četiri godine, te se našao tek na 15. mjestu sa konverzijom od samo 9,5 posto.

1. Enis Bardhi (Levante) – 22.2%
2. Philippe Coutinho (Barcelona) – 20%
3. Antoine Griezmann (Atletico Madrid) – 18.5%
4. Paulo Dybala (Juventus) – 17.6%
5. Miralem Pjanić (Juventus) – 13.5%
6. Marvin Plattenhart (Hertha Berlin) – 13.5%
7. Federico Viviani (SPAL) – 13.2%
8. Gylfi Sigurdsson (Everton) – 10.9%
9. David Alaba (Bayern Munich) – 10.9%
10. Simone Verdi (Napoli) – 10.9%
15. Lionel Messi (Barcelona) – 9.5%

Najnovije vijesti

Kylian Mbappe kupio vilu u Madridu od Sergija Ramosa za 18...

0
Kylian Mbappe, jedna od najvećih zvijezda svjetskog nogometa, sve više se povezuje s Real Madridom. Iako još uvijek nije službeno potvrđeno, sve naznake upućuju...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!