NaslovnicaVijestiMessi postavio rekord i upisao se u povijest La Lige

Messi postavio rekord i upisao se u povijest La Lige

Nogometaši Barcelone savladali su Valladolid u gostima minimalnim rezultatom (1:0), u utakmici 36. kola španjolske La Lige. Barcelona je odigrala koliko je bilo dovoljno i sačuvala nadu u borbi za naslov prvaka a još jedan rekord postavio je Lionel Messi.

Najbolji nogometaš svijeta postao je prvi igrač u istoriji španjolskog prvenstva koji je u jednoj sezoni upisao najmanje po 20 golova i asistencija.

Argentinac je trenutno na koti od 22 pogotka, a protiv Valladolida je zabilježio 20. asistenciju u La Ligi.

On je već u 15. minutu proigrao Artura Vidala, poslije čega je Čileanac silovitim udarcem poslao loptu od suprotne stative u mrežu.

“Blaugrana” je na Zorrilli idealno otvorila susret i potom imala nekoliko velikih prilika, a ubjedljivo najbolju propustio je Antoine Griezmann. Francuz je promašio čitavu loptu u situaciji u kojoj je trebalo samo da je proslijedi u praznu mrežu sa peterca.

Tim rezultatom otišlo se na odmor, Griezmanna je po povratku na teren zamijenio rezervista Luis Suarez, ali se nije mnogo promijenilo na terenu.

Ekipa Quiqea Setiena bila je bezidejna, sporadično je pokušavala, dok ni domaćini nisu uspjeli da ozbiljnije priprete, uprkos nekim dobrim napadima.

Barcelona je prišla prvoplasiranom Realu na jedan bod, sada ima 79, ali Madriđani svoj susret igraju tek u ponedjeljak uveče u Granadi. Valladolid je ostao na 14. poziciji sa 39 bodova.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!