NaslovnicaVijestiMessijeva potpisana salveta prodana za 760.000 funti

Messijeva potpisana salveta prodana za 760.000 funti

Salveta na kojoj je Lionel Messi 2000. potpisao ugovor o pridruživanju Barceloni prodana je za 760.000 funti, objavila je britanska aukcijska kuća Bonhams u petak. Bonhams je očekivao da će prodajna cijena biti između 300.000 i 500.000 funti.

Internetska aukcija trajala je od 8. do 17. svibnja. “Salveta je promijenila sudbinu i kluba i samog Messija, koji je postao jedan od najvećih igrača svih vremena”, izjavili su iz Bonhamsa.

Ovu nogometnu memorabiliju u sefu je pažljivo čuvao Horacio Gaggioli, tadašnji Messijev zastupnik. Salveta također nosi i potpise Carlesa Rexacha, tadašnjeg sportskog direktora Barcelone, te lovca na talente Josepa Maria Minguelle koji je prepoznao Messijev potencijal.

Salveta je potpisana tijekom ručka u La Reial Societat de Tennis Pompeia na Montjuicu i sadrži pismenu obvezu Rexacha. “U Barceloni, 14. prosinca 2000., u nazočnosti gospode Minguelle i Horacia, Carles Rexach, sportski direktor FC Barcelone, ovime pristaje, na vlastitu odgovornost i bez obzira na sva suprotna mišljenja, potpisati ugovor s igračem Lionelom Messijem, uz uvjet da se pridržavamo dogovorenih iznosa”, napisano je na salveti.

Messi, koji je od tada osvojio brojne velike naslove, uključujući Ligu prvaka i Svjetsko prvenstvo, imao je samo 13 godina kada se pridružio Barceloninoj akademiji, došavši iz argentinskog kluba Newell’s Old Boys.

Svjetski prvak je 2021. godine iz Barcelone otišao u PSG, čiji je dres prošle godine zamijenio dresom Inter Miamija i tako postao najveća zvijezda MLS-a.

Najnovije vijesti

Zvijezda Manchester Cityja zatražila transfer od Guardiole: Želi veću minutažu i...

0
Julian Alvarez, 24-godišnji argentinski napadač Manchester Cityja i stroj za trofeje, zatražio je od Pepa Guardiole da ga proda. To izvještava Sam Lee, dopisnik...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!