NaslovnicaVijestiMichael Platini uložio žalbu na suspenziju, sud će odlučiti do 9. maja

Michael Platini uložio žalbu na suspenziju, sud će odlučiti do 9. maja

Suspendirani predsjednik Europske nogometne unije Michael Platini će do 9. svibnja saznati da li će Sud za sportsku arbitražu (CAS) usvojiti njegovu žalbu na šestogodišnju suspenziju Svjetske nogometne federacije.

Michael Platini

Platini je u sjedištu Suda za sportsku arbitražu u Lozani nazočio osmosatni saslušanju po njegovoj žalbi.

Ranije je bilo najavljeno da će CAS presudu donijeti do sljedećeg utorka za kada je zakazan Kongres Uefe u Budimpešti, ali je malo vjerojatno da će se to i dogoditi.

Glavni tajnik CAS-a je rekao da će presuda biti donesena do 9. maja.

Tročlana komisija CAS-a istražit Platinijev slučaj ispočetka, a mogla bi i da izrekne doživotnu suspenziju zbog korpucije.

U Lausanni se pojavio i nekadašnji predsjednik Fife Sepp Blatter. On je pozvan kao svjedok na zahtjev Fife.

“Prihvatio sam ovaj zadatak. Drago mi je što sam svjedok u ovom slučaju”, rekao je Blatter prije nego što je ušao na saslušanje. Blatter je svoj iskaz davao oko 90 minuta.

[su_sportingbet]

“Bilo je fer i korektno. Nadam se da je moje sudjelovanje pomoglo da se nađe rješenje za ovaj problem”, rekao je Blatter.

Etički odbor Fife suspendirao je Platinija na osam godina iz svih nogometnih aktivnosti zbog financijskih malverzacija i sukoba interesa, ali je potom Apelacijsko povjerenstvo kaznu smanjila na šest godina. Platini je suspendiran pošto je 2011. godine uzeo dva milijuna dolara koliko mu je platio tadašnji predsjednik Fife Sepp Blatter za konzultantske poslove obavljene u Fifi.

Pred Sudom za sportsku arbitražu svoju žalbu bi trebalo izložiti i Blatter.

[excerptlist num=5 ]

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!