NaslovnicaVijestiMijenja sportsko državljanstvo: Bivši kapiten mlađih uzrasta reprezentacije Srbije želi igrati za...

Mijenja sportsko državljanstvo: Bivši kapiten mlađih uzrasta reprezentacije Srbije želi igrati za Kosovo!

Javnost u Srbiji je ogorčena jer bivši kapetan njihove kadetske reprezentacije želi promijeniti nogometno državljanstvo i u budućnosti zaigrati za reprezentaciju Kosova.

Srpski nogomet će biti pogođen u cjelini. Mladi talentovani veznjak francuske ekipe Lillea Arton Zekaj, koji je rođen u Subotici, izrazio je želju za promjenu sportskog državljanstva koji bi mu omogućilo da u budućnosti zaigra za reprezentaciju Kosova. Igrač, koji se preselio iz beogradskog Partizana u Francusku, igrao je u mlađim kategorijama srpske reprezentacije i bio je čak i kapetan kadeta.

Transfer glasine: City i United nude 120 miliona za igrača Reala, SMS dogovorio sve sa novim klubom, Bayern pronašao rezervu za Lewandowskog

Ipak, to ga nije spriječilo da sada nastoji dobiti dozvolu da zaigra za Kosovo.

Fudbalski savez Srbije (FFS) ne želi tek tako ispustiti ovog igrača iz ruku, pa će u sve ovo umješati i međunarodnu nogometnu federaciju (FIFA), za koju se očekuje da će ipak omogućiti igraču da igra za Kosovo jer pravila to dozvoljavaju bez obzira na protivljenje saveza Srbije.

U Prištini očekuju da će spomenuti nogometaš biti dostupan treneru za jesenske utakmice ove reprezentacije. Zekaju se predviđa blistava karijera, a za Lille je debitovao u avgustu, kada je imao svega 18. godina.

Najnovije vijesti

Philipp Lahm: “Francuska će osvojiti Europsko prvenstvo, a Olmo će biti...

0
Predviđanje legendarnog bivšeg braniča Bayerna i Njemačke, Philippa Lahma, koji je s Elfom osvojio naslov svjetskog prvaka 2014. godine, sada generalnog direktora Europskog prvenstva...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!