NaslovnicaVijestiBivši igrač Chelseaja: Ne idite u Kinu, nije vrijedno novca!

Bivši igrač Chelseaja: Ne idite u Kinu, nije vrijedno novca!

Bivši nogometaš Chelseaja savjetuje mlađe kolege da ne idu u Kinu, jer smatra da takav izazov nije vrijedan novca za igrače na vrhuncu svojih karijera.

Nekadašnji vezista Chelseaja John Obi Mikel proveo je dve godine u kineskom Tianjinu i sada mlade igrače pokušava da odgovori od eventualnog odlaska u najmnogoljudniju zemlju na svijetu.

“Ne bih savjetovao nikome ko je mlađi od 30 da ode u Kinu. Zažalili bi. Naravno da novac predstavlja iskušenje, ali nije vrijedno toga ako ste na vrhuncu svoje karijere”, istakao je Mikel, koji je u januaru 2017. kao 29-godišnjak iz Chelseaja prešao u Tianjin Teda, i dodao:

“Tereni su bili loši, stadioni su bili loši, a ni zdravstvene ustanove nisu bile onakve na kakve sam navikao. Ima klubova koji su profesionalno vođeni, ali to nije bio slučaj sa mojim prošlim klubom”.

31-godišnjak je priznao da je imao problema da se privikne: “Kuhinja, životni stil, način na koji se ponašaju i posluju, sve je potpuno drugačije. U MLS bi, na primjer, za igrača kao što sam ja, koji je igrao u Europi i govori engleski, bilo mnogo lakše”.

On ne misli da će se kineski nogomet poboljšati u doglednoj budućnosti kada je sport u pitanju.

“Nivo na kome su ne može da se uporedi ni sa engleskim Championshipom. To sam brzo ustanovio. Mnogo novca ulažu, ali i dalje zaostaju”, zaključio je Mikel.

Reprezentativac se poslije angažmana u Kini vratio u engleski nogomet, te sada nosi dres Middlesbrougha.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!