NaslovnicaVijestiMino Raiola kivan na FIFU: Žele sav novac samo za sebe!

Mino Raiola kivan na FIFU: Žele sav novac samo za sebe!

Cilj FIFA je da smanji vrtoglavo rastuće prihode nogometnih agenata, no jasno je da to neće ići tek tako glatko. Nakon sastanka Udruženja nogometnih agenata u Londonu, oglasio se jedan od najpoznatijih menadžera, kontroverzni Mino Raiola.

Jedan od glavnih predstavnika Udruženja nogometnih agenata je Mino Raiola koji nije štedio riječi na račun svjetske nogometne asocijacije. Italijanu je posebno zasmetalo što su iz FIFA saopštili da profit menadžera svake godine obara rekorde pa je tako za 2018. godinu iznosio 600 miliona eura, što smatraju da je previše.

“Inteligentni navijači shvataju o čemu se radi. Čak i mediji vode rat protiv menadžera. Ljudi shvataju da FIFA radi sve kako bi stvorila monopol i uzela što veći novac za sebe. Shvataju da FIFA za svako Svjetsko prvenstvo podigne cijenu karata za 25%, pa onda dolazimo dotle da lokalno stanovništvo ne može da priušti sebi odlazak na utakmice iako su domaćini”, rekao je Raiola.

FIFA je u listopadu prošle godine donijela propis prema kojem agent može da zaradi maksimalno 10% od transfera i 3% od zarade igrača, što menadžerima ne odgovara.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!