NaslovnicaVijestiMiralem Pjanić se oprostio od reprezentacije Bosne i Hercegovine: "S ponosom kažem...

Miralem Pjanić se oprostio od reprezentacije Bosne i Hercegovine: “S ponosom kažem dosta je”

Miralem Pjanić (34) je objavio kraj svoje karijere u dresu reprezentacije Bosne i Hercegovine. Iskusni vezni igrač, koji trenutno nastupa za Sharjah u UAE-u, odlučio je završiti svoj put u nacionalnom dresu nakon ostvarenih 114 nastupa i 18 postignutih pogodaka. Pjanić je bio ključni igrač u reprezentaciji tijekom brojnih izazova, posebno ističući svoj doprinos na Svjetskom prvenstvu 2014. u Brazilu, gdje je Bosna i Hercegovina ostvarila svoj prvi sudjelovanje na velikom natjecanju.

Pjanić se nesumnjivo ističe kao jedan od najistaknutijih nogometaša u povijesti Bosne i Hercegovine. Rođen u Tuzli, svoju karijeru je započeo u mlađim selekcijama francuskog kluba Metz. Nakon jedne sezone s seniorskom momčadi Metza, prešao je u Lyon. Brzo je postao jedan od najpoznatijih veznjaka u Europi, a 2011. godine prešao je u redove Rome.

Pet godina kasnije, proveo je nogometnu karijeru u Juventus, gdje je ostao do 2020. godine. Nakon toga, prešao je u Barcelonu, ali nije ostvario očekivane rezultate. Jednu sezonu proveo je na posudbi u Bešiktašu, a posljednje dvije godine igra za Sharjah.

“Poslije 16 godina za moju Bosnu i Hercegovinu došao je trenutak da kažem završeno je. Ovo je sigurno jedna od najtežih odluka koje sam morao donijeti, ali s ogromnim ponosom i istinskim zadovoljstvom kažem – dosta je. Odigrao sam 115 utakmica, iskusio toliko radosti, odlazak na Svjetsko prvenstvo – sve je to bio san koji sam imao kao malo dijete i koji je postao stvarnost. Uvijek sam s ljubavlju i ponosom nosio dres svoje države, igrao za svoj narod, za naše vjerne navijače diljem svijeta”, izjavio je Miralem.

Svoj debi za reprezentaciju Bosne i Hercegovine imao je pod vođstvom pokojnog Ćire Blaževića 20. kolovoza 2008. godine. Prije toga, nastupao je za Luksemburg u mlađim reprezentativnim selekcijama. Posljednji put je zaigrao za nacionalni tim 21. ožujka u dodatnim kvalifikacijama za Euro protiv Ukrajine. Iako je utakmica završila porazom 2:1 u Zenici, Pjanić je na terenu proveo osam minuta.

Najnovije vijesti

Enzo Maresca glavni kandidat za preuzimanje Chelseaja

0
Poznati novinar Gianluca Di Marzio otkriva da je Enzo Maresca, trenutni menadžer Leicester Cityja, glavni kandidat za nasljednika Mauricija Pochettina na klupi Chelseaja. Plavci...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!