NaslovnicaVijesti"Mislio je da dolazi u Manchester United ili Chelsea, ali je došao...

“Mislio je da dolazi u Manchester United ili Chelsea, ali je došao u Swansea City”

Vezni igrač Bayern Munchena Renato Sanches mislio je kako prošlog ljeta stiže u Manchester United ili Chelsea umjesto u Swansea City, otkrio je njegov bivši trener Paul Clement.

Sanches mislio kako dolazi u Manchester United

Portugalski reprezentativac se povezivao sa odlaskom na posudbu u United i Chelsea, nakon što su mu u Bayern Munchenu poručili kako ne računaju na njegove usluge ove sezone. Ipak, on je na kraju završio na Liberty stadionu, koji bi mogao napustiti čak i prije završetka posudbe zbog razočaravajućih nastupa.

Clement, koji ga je trenirao sve do otkaza u decembru, izjavio je kako je Sanches zaista mislio kako ide u Manchester United, Chelsea ili Paris Saint-Germain. On je u izjavi za The Times rekao: “Na početku nije bio toliko zainteresovan za dolazak u Swansea City. Mislio je kako će otići u Manchester United, Chelsea ili Paris Saint-Germain.”

“Međutim, iz Bayerna su mu poručili kako neće otići niti u jedan od tih klubova, jer bi bio u istoj situaciji – ne bi igrao redovno. Kada je stigao u klub, bio je mnogo više ‘oštećen’ nego što sam mislio. To je bilo stvarno tužno. On je momak koji je na ramenima nosio skoro cijeli svijet. Ipak, na treninzima, kada nije postojao pritisak, bio je najbolji igrač tima. Mogao je uraditi stvari koje niti jedan drugi igrač nije mogao. Ima snagu, dribling, udarac.”

[su_no1forfootball]

“Međutim, na utakmicama je šutirao sa preko 50 metara, pravio je uporno jedne te iste greške. Imao je želju da svima pokaže kako su u krivu. Ušao je u začarani krug loših odluka. Drugi igrači iz tima su se počeli buniti, govorili su ‘on igra tako, a nama ne daješ priliku’, tako da je postalo teško birati ga u početnih jedanaest.”

20-godišnji Portugalac je ove sezone u dresu Swanseaja odigrao ukupno 15 utakmica u svim takmičenjima, od čega 12 u Premier ligi, ali nije upisao niti jedan gol ili asistenciju. U Premier ligi ima prosjek tačnih dodavanja od razočaravajućih 83%, s obzirom da igra u veznom redu.


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

Najnovije vijesti

Arsenal donosi revolucionarnu promjenu: Uklanja tradicionalni grb sa dresa

0
Nogometni klub Arsenal najavio je iznenađujuću promjenu za nadolazeću sezonu, nakon što su odlučili ukloniti dugogodišnji tradicionalni grb s domaće garniture dresova. Umjesto ikoničnog...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!