NaslovnicaVijestiMNOGI BI OVO ODBILI: Evo koji uslov je Solskjaer morao prihvatiti kako...

MNOGI BI OVO ODBILI: Evo koji uslov je Solskjaer morao prihvatiti kako bi zamijenio Mourinha u Manchester Unitedu!

Vjerovatno ne postoji sretniji trener na svijetu u ovom trenutku od Ole Gunnara Solskjaera, koji je na sjajan način započeo svoj mandat na klupi svog bivšeg kluba Manchester Uniteda. Naime, ‘Crveni vragovi’ su jučer slavili visokim rezultatom od čak 5-1 protiv Cardiffa u svojoj prvoj utakmici pod vodstvom Norvežanina.

Solskjaer prihvatio nevjerovatan uslov

Golovi Marcusa Rashforda, Andera Herrere i Anthonyja Martiala dali su im vodstvo od 3-1 na poluvremenu, da bi u nastavku dva gola postigao Jesse Lingard za najveću pobjedu njihovog tima u Premier ligi još od posljednje utakmice legendarnog Sir Alexa Fergusona 2013. godine.

Ovom pobjedom su smanjili zaostatak za top četiri u ligi na osam bodova, nakon što je Chelsea ranije tog dana poražen protiv Leicester Cityja rezultatom 1-0. Međutim, pred Solsjaerom je još mnogo posla u drugom dijelu sezone. S obzirom da se bliži januarski prelazni rok, mnogi su očekivali kako će dobiti pomoć u vidu novog pojačanja. Ipak, do toga najvjerovatnije neće doći.

Naime, kako pišu engleske novine Mirror, čelnici Uniteda su odlučili kako neće potrošiti niti jednu funtu sljedećeg mjeseca. Navodno, kada je pristajao da zamijeni Mourinha na Old Traffordu, Solskjaer je morao prihvatiti uslov kako neće dobiti novo pojačanje, te da mora raditi sa trenutnim kadrom koji ima na raspolaganju, a koji vrijedi preko 500 miliona funti.

Glavni razlog za ovo je taj što je Norvežanin u klub doveden kao opcija do kraja trenutne sezone, kada će doći novi, stalni trener, za kojeg čelnici kluba čuvaju novac za ljetni prelazni rok. Također smatraju kako ove sezone nije u potpunosti iskorišten potencijal trenutnog tima Uniteda, za što im je glavni krivac bio Jose Mourinho.

Najnovije vijesti

Zvijezda Manchester Cityja napušta klub nekoliko dana nakon titule!

0
Brazilski golman Ederson Moraes, ključni igrač Manchester Cityja, razmatra napuštanje kluba nakon četvrte uzastopne titule prvaka Engleske. Nakon što je došao u City 2017....

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!