NaslovnicaVijestiMODERNI NOGOMET: Evo koliko novca PSG isplaćuje Neymaru samo kako bi aplaudirao...

MODERNI NOGOMET: Evo koliko novca PSG isplaćuje Neymaru samo kako bi aplaudirao navijačima nakon utakmica!

Neymar je postao najplaćeniji igrač na svijetu u augustu prošle godine, nakon što je prešao u redove Paris Saint-Germaina iz Barcelone za rekordnih 222 miliona eura. 25-godišnjak na Parku Prinčeva navodno zarađuje nevjerovatnih 775 tisuća funti tjedno, što ga stavlja ispred svih ostalih na listi najplaćenijih igrača na svijetu, uključujući čak i Lionela Messija i Cristiana Ronalda.

PSG plaća Neymara za aplaudiranje navijačima

Međutim, da li on zaista zaslužuje takve cifre? To je tema posebne debate. Ipak, jedno je sigurno, statistički je impresivan od dolaska u Pariz. Na ukupno 45 nastupa za klub u svim takmičenjima, Neymar je postigao 40 golova, a prošle sezone je igrao ključnu u osvajanju trostruke domaće krune. Međutim, Brazilac je u PSG doveden kako bi pomogao klubu da postane europski prvak po prvi put u povijesti, i ukoliko u budućnosti ne ispuni taj primarni cilj, njegov period u klubu zasigurno neće biti smatran pravim uspjehom.

U posljednje vrijeme se pojavilo još više detalja o njegovom ugovoru, a jedna posebna klauzula je privukla pažnju nogometne javnosti. Naime, kako izvještavaju španjolske novine AS, Neymar dobija nevjerovatne naknade za ‘dobro ponašanje’, odnosno za ispunjavanje niza instrukcija koje su mu odredili čelnici. Jedna od tih instrukcija je aplaudiranje navijačima Paris Saint-Germaina nakon svake odigrane utakmice, za što dobija nevjerovatnih 375 tisuća eura.

Da, dobro ste pročitali, Neymar dobija novac da uradi nešto što bi svaki igrač na svijetu trebao raditi bez ikakve naknade. Međutim, aplaudiranje navijačima nije jedina stvar za koju mu klub isplaćuje novac, već su tu navodno uključene i klauzule za točnost izvršavanja obaveza u klubu, dobar odnos prema novinarima i izbjegavanje klađenja na takmičenja u koja je klub uključen, što su također stvari koje bi nogometaši svakako trebali poštovati.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!