NaslovnicaVijestiMohamed Salah otkrio tko mu je najbolji prijatelj u timu Liverpoola

Mohamed Salah otkrio tko mu je najbolji prijatelj u timu Liverpoola

Otkako je stigao u Liverpool prošlog ljeta iz Rome u transferu vrijednom 42 miliona eura, Mohamed Salah je postao jedan od najboljih igrača u Premier ligi, te svojim nastupima osvojio sve navijače kluba sa Anfielda.

Mane je Salahov najbolji prijatelj

Egipatski reprezentativac je postigao 21 gol i podijelio četiri asistencije u svim takmičenjima ove sezone, od čega je 14 postigao u Premier ligi, čiji je trenutno vodeći strijelac. Postao je tako prvi igrač Liverpoola koji je postigao 20 golova u sezoni do Božića još od legendarnog Iana Rusha.

Mane je Salahov najbolji prijatelj

On je u današnjem intervjuu otkrio kako velika zasluga za njegovu brzu prilagodbu na novu okolinu pripada Sadiju Maneu, za kojeg kaže kako mu je najbolji prijatelj u klubu.

“Mane i ja smo prijatelji. Vrlo smo bliski, možda mi je i najbolji prijatelj u timu. On je sjajan momak i fantastičan igrač, vrlo brz, kvalitetan i samouvjeren.”

Mane je, poput Salaha, također postao jedan od miljenika navijača nakon što je stigao u klub 2016. godine, a njihovo parterstvo, uz učinak ostatka ofanzivnog dijela ‘Redsa’ je jedina svijetla tačka u Liverpoolu ove sezone. Salah je priznao kako je glavni razlog zbog kojeg se odlučio na dolazak na Anfield njegova želja za osvajanjem titula, te smatra kako to mogu učiniti već sljedeće godine.

“U 2018. godini želim osvajati titule. Došao sam ovdje da osvajam titule, da osvojim nešto za klub, za sebe i navijače. Radimo naporno svaki dan i siguran sam da će se to dogoditi”, rekao je Egipćanin u intervjuu za Sky Sports.

Liverpool je trenutno četveroplasirani u Premier ligi sa 34 osvojena boda nakon 18 odigranih kola. Ispred njih nalaze se Chelsea sa 38 osvojenih bodova, Manchester United sa 41 osvojenim bodom, te nevjerovatni Manchester City sa 52 osvojena boda.

‘Redse’ večeras očekuje veliki derbi 19. kola Premier lige, kada idu na gostovanje kod Arsenala, koji ima osvojen samo bod manje. Oba tima su znatno oslabljena mnogobrojnim izostancima, ali unatoč tome, nema sumnje da će to biti vrlo uzbudljiva utakmica.


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!