NaslovnicaVijestiMourinho ima novi posao, dobio višemilijunski ugovor!

Mourinho ima novi posao, dobio višemilijunski ugovor!

Jose Mourinho ima novi posao! Nakon otkaza u Manchester Unitedu krajem prošle godine, portugalski stručnjak dobio je višemilijunski ugovor u Rusiji.

Jose Mourinho ima novi posao. Kako javljaju inostrani mediji, portugalski stručnjak potpisao je višemilijunski ugovor sa ruskom televizijom Russia Today.

Od kada je dobio otkaz u Manchester Unitedu u decembru, Mourinho se povremeno pojavljivao na kanalima BeIN Sports kao stručni konsultant.

Uprkos tome što ga konstantno povezuju za različitim evropskim klubovima, Portugalac će nastaviti da radi na televiziji. Emisija koju će voditi zvat će se ‘On the touchline with Jose Mourinho’, a u njoj će iskusni trener analizirati mečeve Lige prvaka.

Prva epizoda trebalo bi da se emituje 7. marta, a ugovor mu ističe 1. juna, odmah po okončanju elitnog takmičenja.

U najavi emisije Mourinho kaže: “Pričat ću o nogometu, šta bih drugo mogao?”

Izvjesno je da trofejni stručnjak neće govoriti o načinu na koji je otišao iz Uniteda, pošto su mediji prenijeli informaciju da se ugovorom obavezao na ćutanje.

Inače, tokom Svjetskog prvenstva u Rusiji, RT je platio Mourinho 1.7 milijuna funti za četiri dana rada na televiziji.

Mourinho je trenersku karijeru počeo u Benfici, potom je prešao u Uniao Leiriu, pa zatim u Porto, sa kojim je ostvario ogroman uspjeh osvojivši UEFA Kup, pa zatim trofej Lige prvaka. Prvi mandat u Chelseaju započeo je 2004, četiri godine kasnije je preuzeo Inter, sa kojim je takođe osvojio Ligu prvaka. Od 2010. do 2013. godine vodio je Real Madrid, a od 2013. do 2015. ponovo Chelsea, i naposlijetku Manchester United, gdje je proveo dvije i po godine.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!