NaslovnicaVijestiMourinho: Kad bih se ponašao kao njih dvojica, "razapali" bi me!

Mourinho: Kad bih se ponašao kao njih dvojica, “razapali” bi me!

Portugalski stručnjak Jose Mourinho požalio se kako je često meta kritika bez opravdanih razloga, te se zapitao šta bi bilo da je na mjestu Simeonea ili Pochettina.

Bivši trener Manchester Uniteda Jose Mourinho smatra da je često bez razloga na meti kritičara i zapitao se šta bi bilo da je reagovao kao njegov kolega sa klupe Atletico Madrida Diego Simeone tokom prvog meča osmine finala Lige šampiona protiv Juventusa.

Argentinac na klupi Atletica se poslije postignutog gola svog tima uhvatio za pantalone u području prepona i mnoge šokirao.

Osvrnuo se Mourinho i na verbalni napad menadžera Tottenhama Mauricija Pochettina na Mikea Deana, koji je bio četvrti arbitar u duelu “Pjevaca” i Burnleyja.

“Da li možete da zamislite da uradim isto što i Simeone? Da li možete da zamislite da uradim isto što i Pochettino? Zamislite kakve bi bile posljedice. Da li osjećam da imam drugačiji tretman? Da. Ne znam zašto se to dešava,” rekao je Mourinho.

Simeone se kasnije izvinio navijačima Juventusa koje je uvrijedio njegov gest.

Mourinho je bez posla od decembra, otkako je dobio otkaz u Unitedu. On je samostalnu trenersku karijeru počeo u Benfici, potom je prešao u Uniao Leiriu, pa zatim u Porto, sa kojim je ostvario ogroman uspjeh osvojivši UEFA Kup, pa zatim trofej Lige prvaka.

Prvi mandat u Chelseaju započeo je 2004, četiri godine kasnije je preuzeo Inter, sa kojim je takođe osvojio Ligu prvaka. Od 2010. do 2013. godine vodio je Real Madrid, a od 2013. do 2015. ponovo Chelsea, i naposlijetku Manchester United, gdje je proveo dvije i po godine.

Najnovije vijesti

Hoće li Erik ten Hag dobiti otkaz ako izgubi od Arsenala...

0
Nekoliko ključnih informacija stvaraju veliku neizvjesnost oko budućnosti menadžera Manchester Uniteda, Erika ten Haga. Nakon ponovnog poraza, ovaj put 4-0 od Crystal Palacea, postavlja...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!