NaslovnicaVijestiFamozna druga sezona

Famozna druga sezona

special one

Jose Mourinho vjerojatno je najkarizmatičnija osoba u svijetu nogometa. On je podijelio nogometnu javnost na one koji ga obožavaju i one koji ga ne mogu smisliti. On ima svoj nogometni rukopis, svima je poznat Mourinhov nogomet. Iako će mnogi taj način nogometa nazvati ‘parkiranjem autobusa’ ili ‘antinogometom’ Jose zna da je to samo formula za uspjeh. Cilj opravdava sredstvo.

Kada je sjeo na klupu Chelsea davne 2004. godine nakon što je s malim Portom osvojio Ligu prvaka i Europa ligu i kada je njegov Porto dao pola momčadi reprezentacije Portugala koje je te iste godine bila viceprvak Europe na Europskom prvenstvu u Portugalu, svi su znali da je to nešto posebno. Mourinho dolazi na svoju prvu pressicu u Londonu kao trener Chelseaja i kaže: ‘I am the Special One!’. Mnogi su se smijali i smatrali to iznimno arogantno, čak i veliki Sir Alex Ferguson kaže kako je mislio da se Jose malo previše umislio. Nekoliko godina kasnije Sir Alex i sam priznaje da je pogriješio, Jose zaista je ‘posebni’.

[su_glavne_utakmice__koeficijenti]

Mourinhova druga sezona

Mourinhova druga sezona postala je mit u svijetu nogometa. Mit, ali nikako bez pokrića. On je prvak. Prvak u Portu. Prvak u Chelseaju. Prvak u Interu. Prvak u Realu. Prvak u Chelseaju. U Manchesteru još nije uzeo naslov prvaka u prvenstvu, no tri dodao je tri nove pehara u klupske prostorije, već u prvoj godini, no ovdje govorimo o famoznoj drugoj godini.

Počela je druga sezona kako je Jose na klupi Manchestera, a prvo ime klupa – Paul Pogba, igrač od 105 milijuna eura, je van stroja, no Jose usprkos problemima s kadrom ima drugo mjesto na tablici iza Manchester Cityja koji ove sezone igra bezprijekorno, po mnogima najbolji nogomet na svijetu. Prva godina na klupi Manchester Uniteda nije bila onakva kakvu je očekivao. U Ligu prvaka kvalificirao se preko titule Europa lige, a svijet mu se ismijavao zbog mnogobrojnih utakmica koje su završavale upravo rezultatom 1-1, pa je dobio i posprdni nadimak: ‘Speical One-One’. Prošle sezone utakmice su izgledale tako da je United dominirao, no utakmice bi završavale podjelom bodova, no ove sezone United gazi ako im nedostaje dio igrača. Martial i Rashford u kombinaciji s Lukakuom čini sjajan i efikasan napadački trojac, ali ključ Uniteda ne krije se u tome.

jose mourinho i nemanja matic

Ključ Manchester Uniteda je Nemanja Matić – igrač koji je Unitedu dao jednu novu dimenziju. Igrač koji je povezao obranu i napad. Igrač koji je donio ravnotežu. Igrač koji pomaže obrani da se brani, igrač koji je lider veznog reda i bitna karika u kreiranju napadu. Osim što je donio novu dimenziju na terenu, on je donio novu dimenziju i u svlačionici jer je on jedan od najlojalnijih Mourinhovih igrača. Igrač kojeg je Mourinho hvalio od prvog trenutka kada su se susreli.

Manchester City i Pep Guardiola trenutno igraju bolji nogomet od Uniteda, no City je i prošle sezone krenuo jako dobro, no do kraja sezone nitko više nije ni pričao o njima, a što će biti do kraja sezone i hoće li ponoviti Mourinhova famozna druga sezona, ostaje vidjeti…

[su_premierleague]


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!