NaslovnicaVijestiMOURINHO OKRIVIO ZVIJEZDU: On je kriv što nam je propao plan protiv...

MOURINHO OKRIVIO ZVIJEZDU: On je kriv što nam je propao plan protiv Manchester Cityja!

Trener Manchester Uniteda Jose Mourinho izjavio je nakon današnjeg poraza u gradskom derbiju protiv Manchester Cityja kako mu je plan za cijelu utakmicu propao jer je bio primoran koristiti Marouanea Fellainija od prve minute. ‘Građani’ su na svom Etihadu ubjedljivo slavili rezultatom 3-1 protiv ‘Crvenih vragovova’, koji sada zaostaju čak 12 bodova za trenutnim prvakom Premier lige.

Mourinhu propao plan

Najveći problem za Mourinha predstavljao je izostanak Paula Pogbe, koji se nije našao niti na klupi zbog povrede mišića noge. Kao njegova zamjena, susret je od prve minute započeo Fellaini, ali Mourinho priznaje da mu je zbog toga propao plan, jer je prvobitno Belgijanca planirao uvesti u drugom poluvremenu kako bi iznenadio Manchester City.

Na pitanje novinara nakon poraza da li mu je nedostajao Pogba, portugalski stručnjak je odgovorio: “Nije na meni da nakon poraza govorim o igraču koji nije bio dostupan. Naravno da nam je nedostajao. Jedna od stvari koja nam je pokvarila plan je činjenica da je Fellaini morao započeti utakmicu od prve minute. On nije u stanju igrati 90 minuta, fenomenalno se trudio, ali nije u stanju izdržati toliko dugo. Normalno, uveo bih ga u igru u posljednjem dijelu igre. Zamislite da je pri rezultatu 2-1 Fellaini ušao svjež 25 minuta prije kraja. To bi bilo jako važno za nas.”

Zatim je o porazu rekao: “Mislim da ovo uopšte nije bila loša izvedba. Bila je to izvedba s greškama, za koje smo platili, sva tri gola su bile naše greške. Ukoliko napravite greške protiv tima kao što je City, bit ćete kažnjeni. Imali smo dva gostovanja, Juventus i City, i bio je to veliki psihički pritisak. Svi će se složiti kako je jedna stvar otići na gostovanje kod Juventusa i igrati protiv jednog od najboljih timova na svijetu, a potpuno druga pobijediti Shakhtar Donetsk kod kuće rezultatom 6-0 i biti vrlo opušten.”

Najnovije vijesti

(VIDEO) Ovakvog Salaha još nismo vidjeli. Pogledajte žestoku svađu sa Jurgenom...

0
Napeta atmosfera zavladala je među redovima Liverpoola nakon današnjeg susreta s West Hamom u Londonu, a razlog tome leži u žučnoj raspravi između egipatske...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!