NaslovnicaVijestiMourinho otkrio gdje bi volio nastaviti trenersku karijeru!

Mourinho otkrio gdje bi volio nastaviti trenersku karijeru!

Bivši trener Manchester Uniteda Jose Mourinho otkrio je gdje bi volio trenersku karijeru, nakon što je dobio otkaz na Old Traffordu krajem prošle godine.

Mourinho otkrio

U Njemačkoj nikada nisam radio. Volio bih i zašto ne bih tamo bio trener? Vidjet ćemo, rekao je Jose Mourinho, portugalski trener koji je donedavno sjedio na klupi engleskog Manchester Uniteda iz kojeg je otpušten zbog loših rezultata.

U intervjuu za portugalski list Record Mourinho je izjavio da bi želio osvajati nove trofeje, tamo gdje nije imao ranije priliku raditi.

”Želio bih da treći put osvojim Ligu prvaka, i to s trećim klubom. Volio bih i da peti put postanem prvak u isto toliko zemalja”, istakao je Mourinho.

Mourinho je trenersku karijeru počeo u Benfici, potom je prešao u Uniao Leiriu, pa zatim u Porto, sa kojim je ostvario ogroman uspjeh osvojivši UEFA Kup, pa zatim trofej Lige prvaka. Prvi mandat u Chelseaju započeo je 2004, četiri godine kasnije je preuzeo Inter, sa kojim je takođe osvojio Ligu prvaka. Od 2010. do 2013. godine vodio je Real Madrid, a od 2013. do 2015. ponovo Chelsea, i naposlijetku Manchester United, gdje je proveo dvije i po godine.

Titule državnog prvaka osvajao je u Španjolskoj s Real Madridom, Engleskoj s Chelseajem, Italiji s Interom te u Portugalu s Portom. S Manchester Unitedom je osvojio Ligu Europe u sezoni 2016/2017. godine.

Najnovije vijesti

Marco Reus napušta Borussiju Dortmund nakon 12 godina

0
Nakon 12 godina vjernosti, Marco Reus (34) odlučio je napustiti Borussiju Dortmund. Legendarni njemački ofenzivac neće produžiti ugovor s klubom te će od 1....

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!