NaslovnicaVijestiMourinho otkrio ko je najvažniji igrač s kojim je radio

Mourinho otkrio ko je najvažniji igrač s kojim je radio

Bivši menadžer Chelseaja, Portugalac Jose Mourinho, izjavio je da je Alvaro Arbeloa najvažniji igrač sa kojim je radio u toku dosadašnje karijere.

Mourinho

‘Specijalni’ se u svojoj uspješnoj menadžerskoj karijeri može pohvaliti titulama sa Chelseajem, Interom, Real Madridom i Portom, a trenirao je superzvijezde poput Cristiana Ronalda, Didiera Drogbe, Arjena Robbena…

Kada biste ga pitali ko mu je bio najvažniji igrač, vjerovatno biste izabrali jednog iz pomenutog trojca, međutim, ne i Mourinho.

Umjesto njih, naveo je Alvara Arbelou kao svog najbitnijeg igrača. Španjolac, bivši igrač Liverpoola, okarakterisan je kao jedan od promašaja Premier lige.

“Arbeloa za mene nije samo igrač, on je i prijatelj. Kako se igrač pretvara u prijatelja?”

“Na primjer, kada je neko primjer strasti prema svojoj profesiji, ljubavi prema klubu, posvećenosti klubu i njegovim ciljevima, poštovanja prema onima sa kojima radi svakodnevno.”

“U istoriji kluba bilo je i biće mnogo igrača svjetske klase. Arbeloa se možda ne može pohvaliti tim epitetom, ali je sigurno jedan od igrača koji je Real Madridu, njegovim navijačima, trenerima i saigračima, dao sve od sebe, i više od toga”, rekao je portugalski stručnjak.

[su_netbet_bonus]

“Za Arbelou, imam samo riječi hvale.”

“16 godina sam trener, i u svojoj karijeri on je prvi među svim bitnim igračima sa kojima sam radio. Dobar igrač i izvanredan čovjek”, završio je Mourinho.

Alvaro Arbeloa prošao je omladinske selekcije Real Madrida, gdje je stigao do prvog tima, odakle je otišao u Deportivo La Corunu, a 2007. preselio se u Liverpool, gdje je proveo dvije godine, prije nego što se vratio u Real.

Sa Real Madridom okitio se titulom prvaka Evrope, evropskim Superkupom i titulom klupskog prvaka svijeta 2014. godine, španskom Primerom 2012 i sa dva Copa del Reya.

Za reprezentaciju Španjolske od 2008. do 2013. godine upisao je 56 nastupa, osvojivši Evropsko prvenstvo 2008. godine u Austriji i Švicarskoj, te Svjetsko prvenstvo 2010. godine u Južnoj Africi.

[excerptlist num=5 ]

Najnovije vijesti

Milan prodaje dva ključna igrača za 200 milijuna eura!

0
Nakon nedavnog poraza Milana od Intera u posljednjem derbiju, uz činjenicu da je Inter tim trijumfom osvojio svoj 20. naslov prvaka u povijesti, žestoko...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!