NaslovnicaVijestiMourinho otkrio po čemu se Sanchez razlikuje od svih ostalih igrača Manchester...

Mourinho otkrio po čemu se Sanchez razlikuje od svih ostalih igrača Manchester Uniteda

Prema svemu sudeći, trener Manchester Uniteda Jose Mourinho je konačno zadovoljan sastavom koji ima, a koji će mu pomoći da vrati klub u sami nogometni vrh.

Mourinho pohvalio Sancheza

Otkako je portugalski stručnjak stigao na Old Trafford, klub je potrošio oko 275 miliona funti na pojačanja u posljednje dvije sezone. Međutim, unatoč tome što su pojačali sve dijelove svog tima, Mourinhovi ‘Crveni vragovi’ u Premier ligi zaostaju čak 16 bodova za vodećim Manchester Cityjem, predvođenim Pepom Guardiolom.

Ipak, iako je borba za titulu prvaka Premier lige već gotova, Mourinho još uvijek nije odustao od Lige prvaka, u kojoj je kroz karijeru imao dosta uspjeha. Kako priznaje, igrač od kojeg očekuje najviše u nastavku tog takmičenja je Alexis Sanchez, koji je prošlog mjeseca stigao na Old Trafford iz velikog rivala Arsenala.

Na pitanje zašto je toliko želio dovesti Sancheza u klub, Mourinho je rekao: “Alexis ima nešto što moji ostali napadači nemaju. On je igrao u Ligi prvaka već nekoliko godina u različitim klubovima, a jedan od klubova u kojem je osjećao odgovornost osvajanja Lige prvaka je Barcelona.”

“Od ostalih igrača u timu, Lukaku igra svoju prvu sezonu u Ligi prvaka, Rashford, Martial i Lingard također su odigrali samo nekoliko utakmica. Nemamo mnogo igrača sa iskustvom u ovom takmičenju. Dio Alexisovog talenta je taj što zna kakva je Liga prvaka i to je važno, jer kad igrate u nokaut fazi, pa zatim u polufinalu, potrebni su vam igrači koji znaju igrati na toj razini.”

[su_million_pound]

Iako je još rano za bilo kakve analize, mnogi smatraju kako je Manchester United puštanjem Henrikha Mkhitaryana i dovođenjem u zamjenu Alexisa Sancheza napravio veliku ‘krađu’. Nema sumnje da le Alexis Sanchez do sada u karijeri pokazao mnogo više nego Mkhitaryan, ali ostaje nam da vidimo koliko će njih dvojica ponuditi do kraja sezone u dresovima novih klubova.

Alexis Sanchez je od prelaska u Manchester United odigrao ukupno tri utakmice, te postigao jedan gol i podijelio jednu asistenciju.


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

Najnovije vijesti

Bayernu nedostaje važan igrač u uzvratnom susretu protiv Reala, ozljeda zabrinula...

0
Bayern je potvrdio da će Raphael Guerreiro propustiti revanš polufinala Lige prvaka protiv Reala u srijedu u Madridu. Guerreiro je ozlijedio lijevo stopalo u...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!