NaslovnicaVijestiMourinho posebno pohvalio jednog igrača u preokretu Uniteda

Mourinho posebno pohvalio jednog igrača u preokretu Uniteda

Manchester United slavio je u poslednjem kolu Lige prvaka protiv CSKA iz Moskve na Old Traffordu nakon preokreta, a menadžer “crvenih vragova” Jose Mourinho je posebno pohvalio jednog igrača.

posebno pohvalio

Klub iz Manchestera je praktički osigurao prolaz dalje uoči poslednjeg kola, a pobjedom nad ruskom momčadi potvrdio je i prvo mjesto na tablici, te status nosioca u ždrijebu za osminu finala.

Ipak, prvi su u vođstvo stigli gosti iz Moskve, i to na samom kraju prvog poluvremena, kada je mrežu Romera zatresao Vitinho, nakon asistencije Fernandesa.

[su_glavne_utakmice__koeficijenti]

Međutim, domaći su za samo dva minuta preokrenuli rezultat, golovima Lukakua u 64, te Rashforda u 66. minutu utakmice, na radost 74.669 gledatelja na Old Traffordu, koliko ih je prisustvovalo ovoj utakmici.

Nakon utakmice, trener Uniteda, Jose Mourinho, rekao je: “Kada bih birao strijelce, uvijek bih izabrao napadače, jer njihovo samopouzdanje ponekad zavisi od golova.”

Jose Mourinho bijesan: Veliko razočarenje za United pred utakmicu sa Cityjem

Jose Mourinho otkriva: Koje igrače Manchester United mora prodati do kraja ove sezone

“Doprinos Lukakua momčadi u svakoj utakmici je nevjerovatan, a gol je bio bitan i za Marcusa Rashforda. Pri utisak je da je kod prvog gola bilo zaleđe, ali kasnije smo vidjeli da nije. Momčad je pokazala želju za pobjedom u drugom dijelu, umjesto da izgubi i prođe dalje.”

Mourinho je posebno pohvalio i izdvojio jednog igrača.

[su_cashout]

“Luke Shaw je bio vrlo dobar ofanzivno i njegov doprinos momčadi bio je izuzetan- Sergio Romero je na klupi ove sezone samo zato što imamo De Geu.”

“Shaw je dugo čekao, nije lako dati priliku igraču u utakmicama u kojima nam je bitan rezultat, htio sam napraviti promjene, ali Luke je uspio da izdrži 90 minuta, i rekao sam mu da je ovo prilika da se podigne na viši nivo”, dodao je Mourinho.

United u engleskoj Premier ligi zauzima drugo mjesto, sa 8 bodova zaostatka za gradskim rivalom Cityjem, kojeg dočekuju u derbiju na Old Traffordu za vikend.


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

Najnovije vijesti

Ove momčadi Arsenalu mogu donijeti naslov, City je prvak u slučaju...

0
Arsenal i Manchester City vode žestoku borbu za titulu prvaka Engleske. Nakon jučerašnjih pobjeda ovih timova, situacija ostaje nepromijenjena - aktualni prvaci imaju sve...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!