NaslovnicaVijestiModrić otkrio kako je Mourinho rasplakao Ronalda

Modrić otkrio kako je Mourinho rasplakao Ronalda

Jose Mourinho poznat je kao temperamentan i osoben stručnjak, a u periodu dok je bio trener Real Madrida (2010-2013), uspio je da prekine dominaciju Barce Pepa Guardiole i osvoji naslov prvaka u sezoni 2011/12, u kojoj je sa “kraljevskim klubom” postavio rekord La Lige po broju postignutih golova u jednoj sezoni (121).

U Realu je surađivao sa sunarodnjakom Cristianom Ronaldom, ali je ako suditi riječima Luke Modrića, taj odnos nije bio baš sjajan. Navodno, čak je u nekoliko navrata Mourinho natjerao jednog od najboljih igrača današnjice i da zaplače.

“Bilo je posebno neprijatno u utakmici u Kupu kralja, koju smo dobili 2:0. Prilikom jednog auta Ronaldo nije potrčao za protivnikom i Jose je bio bijesan. Njih dvojica prvo su se dugo svađali na terenu, a potom u svlačionici Mourinho ga je kritikovao da mora da preuzme odgovornost u igri.”

“Umalo se nisu pobili da nije bilo jednog od suigrača da ih razdvaja. Ronaldo je bio toliko očajan, da je maltene plakao. Govorio je “Dao sam sve od sebe, a on me je kritikovao” – rekao je Modrić.

Uprkos svemu, za vrijeme Mourinhovog mandata Ronaldo je bio izuzetno efikasan. Na 164 utakmice postigao je 168 golova.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!