NaslovnicaVijestiMOURINHO U PROBLEMIMA: Zvijezda Manchester Uniteda propušta sutrašnje gostovanje kod Juventusa!

MOURINHO U PROBLEMIMA: Zvijezda Manchester Uniteda propušta sutrašnje gostovanje kod Juventusa!

Jedna od najvećih zvijezda Manchester Uniteda Romelu Lukaku propustit će možda i ključnu utakmicu njegovog tima u dosadašnjem dijelu sezone, a riječ je o sutrašnjem gostovanju kod Juventusa, u okviru četvrtog kola grupne faze Lige prvaka.

Lukaku ne igra protiv Juventusa

Belgijski napadač je propustio susret protiv Evertona u Premier ligi, te su mnogi očekivali njegov povratak proteklog vikenda za utakmicu protiv Bournemoutha. Međutim, 25-godišnjak je u petak pretrpio povredu, te tako propustio taj susret, na kojem ga je mijenjao Marcus Rashford, koji je u sudijskoj nadoknadi postigao pobjednički gol.

Iako se njegov trener Jose Mourinho nadao kako će se oporaviti do sutrašnje utakmice protiv ‘Stare dame’, Lukaku nije prisustvovao današnjem treningu, te zahvaljujući njegovom odsustvu priliku će najvjerovatnije od prve minute dobiti Alexis Sanchez. Lukaku je na meti mnogih kritičara od početka nove sezone, nakon što je postigao samo četiri gola na ukupno 14 odigranih utakmica ove sezone, od čega posljednji sredinom septembra protiv Watforda.

Na prvoj utakmici između Manchester Uniteda i Juventusa, odigranoj krajem prošlog mjeseca, tim Massimiliana Allegrija je slavio rezultatom 1-0 na Old Traffordu. ‘Crveni vragovi’ su prije tog susreta odigrali neriješeno protiv Valencije (0-0), također na domaćem terenu, te navijači svakako imaju razloga za strah od mogućeg neprolaska u nokaut fazu najelitnijeg europskog takmičenja ove sezone, s obzirom da im slijede teška gostovanja protiv istih protivnika.

Ipak, postoji i nekoliko dobrih vijesti. Naime, kapiten kluba Antonio Valencia bi se mogao vratiti na teren nakon što se oporavio od povrede koljena. Pored njega, danas je normalno trenirao i Marouane Fellaini, koji nije igrao u protekla tri tjedna zbog nepoznate povrede.

Najnovije vijesti

(VIDEO) Ovakvog Salaha još nismo vidjeli. Pogledajte žestoku svađu sa Jurgenom...

0
Napeta atmosfera zavladala je među redovima Liverpoola nakon današnjeg susreta s West Hamom u Londonu, a razlog tome leži u žučnoj raspravi između egipatske...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!