NaslovnicaVijestiMourinho vidi hrvatskog reprezentativca kao zamjenu za Carricka

Mourinho vidi hrvatskog reprezentativca kao zamjenu za Carricka

Jose Mourinho, menadžer Manchester Uniteda, zainteresovan je za hrvatskog reprezentativca kojeg želi dovesti kao zamjenu za Michaela Carricka, koji ide u mirovinu.

hrvatskog reprezentativca

36-godišnji Carrick će “okačiti kopačke o klin” na kraju sezone, nakon 12 godina provedenih na Old Traffordu, tokom kojih je osvojio mnoštvo trofeja.

Mourinho je prošlog mjeseca potvrdio da će dovesti bar jednog veznjaka na ljeto, a možda čak i dvojicu, ukoliko Marouane Fellaini ne produži ugovor.

[su_premierleague]

Na meti Uniteda je zvijezda francuske Nice Jean Michael Seri, Laziov as Sergej Milinković-Savić, te Mateo Kovačić iz Real Madrida, prema španjolskom Asu.

23-godišnji veznjak je na Santiago Bernabeu stigao 2015. godine iz Intera, ali nije uspio da se nametne kao starter u “kraljevskom klubu”.

U El Clasicu u prosincu, iznenađujuće je uvršten u prvu postavu sa striktnom zadaćom da motri na Lionela Messija, ali Argentinac je briljirao u toj utakmici, tako da je Zidaneova taktička zamisao pala u vodu.

Martin Novoselac, selektor U-17 reprezentacije Hrvatske je rekao za Kovačića “Nisam vidio toliko talentovanog mladića još od Roberta Prosinečkog”, a njegov sunarodnjak i bivši nogometaš Zvonimir Boban u intervjuu za Sky Italia je rekao “Ima talenat da bude bolji od mene, nevjerovatno je ozbiljan profesionalac za svoje godine. Kovačić je kompletan igrač. Nije rođeni plejmejker, ali igra tu ulogu. Ima nevjerovatan potencijal”.

[su_no1_for_tennis]

Bivši trener Intera Andrea Stramaccioni je Kovačića opisao “zvijezdom budućnosti”. Svoj reprezentativni debi Mateo je imao u utakmici sa Srbijom koju je Hrvatska dobila sa 2:0, igravši u veznom redu sa Lukom Modrićem.

Hrvatski reprezentativac je u sjeni Brazilca Casemira, a na Old Traffordu bi mogao dobiti veću minutažu nego što je to slučaj u Madridu.

Los Blancosi žele da zadrže Kovačića, a United bi mogao imati konkurenciju u vidu Juventusa, kao i njegovog bivšeg kluba Intera, ukoliko ipak dobije dozvolu da napusti Santiago Bernabeu.

Mourinho je potvrdio da neće dovoditi niti jednog izrazito ofanzivnog igrača, te da će mu nakon pojačanja u veznom redu, fokus biti na dovođenju bočnih igrača.


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

Najnovije vijesti

Nakon pobjede Dinama na Rujevici, kladionice izbacile nove koeficijente za HNL

0
U sinoćnjem derbiju 33. kola SuperSport HNL-a, Dinamo je izašao kao pobjednik protiv Rijeke rezultatom 2:1. Golove su postigli Brune Petković i Arber Hoxha,...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!